Vozač nije vidio zna STOP pa izazvao nesreću

Vozač nije vidio zna STOP pa izazvao nesreću

Četiri su osobe ozlijeđene u teškoj prometnoj nesreći, izvijestila je danas policija.

Kako navode, nesreća se dogodila još u srijedu oko 14.30 sati u mjestu Čajkovci istočno od Slavonskog Broda, na raskrižju Ulice hrvatskih branitelja i županijske ceste 4190.

Vozač (44) teretnog automobila u kojem su još bili putnici stari 47 i 51 godinu bez zaustavljanja je ušao u raskrižje, pored vidno postavljenog prometnog znaka „Stop“ koji znači obvezno zaustavljanje.

Prije toga nije propustio osobni automobil kojim je upravljao 70-godošnji vozač, koji se kretao cestom s prednošću prolaska.

“Zbog toga je na središnjem dijelu raskrižja došlo do udara prednjeg lijevog dijela osobnog automobila 70-godišnjeg vozača u prednji dio teretnog automobila 44-godišnjeg vozača.

Vozač (70) je teže ozlijeđen, dok su drugi sudionici lakše ozlijeđeni. Liječnička pomoć pružena im je u bolnici u Slavonskom Brodu, nakon koje su trojica iz teretnog vozila pušteni kući, a 70-godišnjak zadržan na daljnjem liječenju”, navode u policiji.

Vozača koji nije vidio znak “Stop”, po svemu sudeći, čeka kaznena prijava zbog izazivanja teške prometne nesreće., piše Danica.hr