Baki (70) se predstavio kao osoba koja štiti od prevara. Ukrao joj 5000 eura

Baki (70) se predstavio kao osoba koja štiti od prevara. Ukrao joj 5000 eura

POLICIJSKA uprava šibensko-kninska je tijekom jučerašnjeg dana zaprimila dvije kaznene zbog računalne prevare.

Policijski službenici Policijske postaje Vodice zaprimili su kaznenu prijavu od 40-godišnjaka za kazneno djelo računalne prevare.

40-godišnjak je na internetskoj stranici oglasio prodaju dijelova motora te je 7. rujna od nepoznate muške osobe, koja se predstavila kao zainteresirani kupac, primio poveznicu za mobilnu aplikaciju.

Poveznicu je otvorio i upisao podatke bankovne kartice, nakon čega je potvrdio zahtjev za autorizaciju, kojom prilikom je oštećenom s računa skinut novčani iznos od ukupno 2000 eura, izvijestila je policija.

70-godišnjak ostao bez 5000 eura

Policijski službenici Postaje pomorske policije zaprimili su kaznenu prijavu od 70-godišnjakinje za kazneno djelo računalne prevare.

“Istog dana u jutarnjim satima, oštećenu 70-godišnjakinju je nazvala nepoznata muška osoba, koja se predstavila kao djelatnik grupe koja se bavi zaštitom osoba od prijevara.

Nakon kraćeg telefonskog razgovora, oštećena je na upit navedene muške osobe dala svoje osobne podatke te instalirala mobilnu aplikaciju, nakon čega je pregledom bankovnog računa shvatila da joj nedostaje 5000 eura”, objavila je PU šibensko-kninska.

Protiv nepoznatih počinitelja će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide u cilju otkrivanja počinitelja, navode u policiji., piše Index.hr