Oglasio se HDZ o Plenkovićevim putovanjima: “Milanović leti na Hvar kako bi se družio s Dodikom”

Oglasio se HDZ o Plenkovićevim putovanjima: “Milanović leti na Hvar kako bi se družio s Dodikom”

Nastavlja se prepucavanje između Zorana Milanovića i HDZ-a oko toga tko je kojim prevoznim sredstvom putovao i koliko je to koštalo.

Iz HDZ-a su odgovorili na navode tjednika Nacional prema kojima je premijer Andrej Plenković koristio policijski gliser, konkretno policijsko ophodno plovilo koje služi za nadzor mora i granica, za privatne potrebe i posjete Hvaru i Braču.

Njihov odgovor prenosimo u cijelosti: 

“Kada više ne zna kako braniti 348 letova vojnih helikoptera u nerazjašnjene svrhe, u kut stjerani Milanović vraća se starom receptu za bijeg od vlastite odgovornosti i baca u eter laži o drugima!

Resursi Ministarstva obrane nisu predviđeni da po Hrvatskoj voze dužnosnike, a kamoli za njihova privatna putovanja. To je svakome jasno, pa se sada, u nastojanju da se operu Milanovićevi grijesi, putem tjednika Nacional News Magazin očajnički pokušava u isti koš ubaciti i korištenje Vladinog aviona i policijskih plovila, koji su namijenjeni upravo za prijevoz dužnosnika! A pritom se i Milanović sam služi s oba od tih prijevoznih sredstava!

Službena policijska plovila koriste se za provođenje policijskih poslova osiguranja i zaštite domaćih i stranih štićenih osoba, što uključuje i njihov prijevoz ako je to potrebno sukladno aktivnostima u kojima štićene osobe sudjeluju na obali ili otocima.

Dakle, kada god su premijer Andrej Plenković ili predsjednik Milanović i ostali dužnosnici iz 1. kategorije štićenih osoba iz zemlje ili inozemstva na nekom otoku, policijsko plovilo ondje je svakako prisutno radi provođenja mjera sigurnosti. Prisutno je i kada npr. Milanović dođe na Hvar vojnim helikopterom kako bi se družio s Dodikom.

Predsjednik Vlade koristi službena policijska plovila za prijevoz na otoke svega nekoliko puta godišnje. Izjednačavati korištenje policijskih glisera u nekoliko navrata godišnje s konstantnim zlorabljenjem vojnih helikoptera, mahom u privatne svrhe, krajnje je zlonamjerna manipulacija. A dolazi od istih onih aktera koji svojom šutnjom toleriraju ili čak brane Milanovića dok vrijeđa i napada novinare i političke neistomišljenike, krši Ustav, bahato zlorabi resurse MORH-a i sramoti Hrvatsku ispadima na međunarodnoj sceni.

Hrvatski građani sve vide pa su na parlamentarnim izborima 17. travnja treći put zaredom dali povjerenje Plenkoviću i HDZ-u, a ostavili Kršitelja Ustava i njegov SDP na 42 zastupnička mandata. Milanović i njegova partija doživjet će poraz i na nadolazećim predsjedničkim izborima!”, napisao je HDZ na Facebooku.  , prenosi dnevnik.hr