Bulj rastjerao kupače i poručio: “Mafijo, neću vam bit’ eksplotacijsko polje!”

Bulj rastjerao kupače i poručio: “Mafijo, neću vam bit’ eksplotacijsko polje!”

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj najavio je strožu zaštitu izvora Cetine nakon što je zabranjeno kupanje zbog neodgovornog ponašanja posjetitelja.

Na izvoru Cetine osvanuo je natpis “Zabranjeno kupanje”, kako bi podsjetio posjetitelje na važeću zabranu i zaštitio izvor rijeke. Gradonačelnik Sinja Miro Bulj potjerao je kupače s izvora i poručio okupljenima da je područje proglašeno parkom prirode, a zabrana kupanja uvedena je 2022. godine.

Najavio je i nastavak akcije za čisti izvor Cetine. “Jučer je bila biciklijada iz Sinja do izvora Cetine i kad smo došli dvjesta biciklista ovdje u organizaciji grada Sinja i biciklističke udruge to je bila katastrofa. Plaža, kupači, šamponiranje, krema, bara, pasi, kupaju se svi bez ikakve kontrole”, rekao je Bulj i poručio da će se izvor štititi i dalje.

“Mafijo, neću vam bit’ eksplotacijsko polje, dosta ste uništavali Dalmatinsku zagoru. Još je ostao ovaj izvor, nego ćemo se boriti do kraja da zaštitimo izvor rijeke Cetine”, poručio je., prenosi dnevnik.hr