Ako Penava napravi izbornu prijevaru izgleda da će u vladi sjediti zajedno s SDSS-om…

Ako Penava napravi izbornu prijevaru izgleda da će u vladi sjediti zajedno s SDSS-om…

Kandidat za zamjenika predsjednika stranke Igor Peternel još je jednom poručio da se sprema pljačka glasova

– Ako misle da će ih netko pokrasti, neka delegati glasaju javno. Sve će biti gotovo u pet minuta – rekao je danas u razgovoru za N1 televiziju kandidat za (Penavina) zamjenika predsjednika Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić komentirajući optužbe da se na sutrašnjem izbornom saboru DP-a priprema krađa glasova koje stižu iz tabora Marija Radića.

Njegov kandidat za zamjenika predsjednika stranke Igor Peternel obrušio se na Mlinarića i još jednom poručio kako je očito da se sprema pljačka glasova.

– Čini se da gospodinu Mlinariću trebaju poduke iz demokracije i vladavine prava s obzirom na to da je danas izjavio kako nam nudi javno glasanje. Vjerojatno ne razumije što je uopće javno glasanje i zašto postoji tajno glasanje. Ovo što mi imamo je tipičan primjer potrebe tajnog glasanja jer su s jedne strane državni dužnosnici izvršne vlasti i lokalne vlasti – ministri i gradonačelnik, a s druge strane smo mi članovi stranke koji nismo dio izvršne vlasti. Dakle, želimo osigurati da svaki delegat može glasati po vlastitoj savjesti bez bojazni da se zamjera bilo kome od državnih dužnosnika i da će zbog glasanja biti ugrožena egzistencija njih samih, djece ili uže i šire familije. Na koncu dobivam informaciju da je upravo Penava na izbornom saboru HDZ-a, gdje se kandidirao za potpredsjednika, inzistirao na promatračima i dobio ih. Dakle, sada želi smanjivati standarde jer očigledno želi ove izbore pokrasti. To nećemo dopustiti – kaže.

Kandidat za novog zamjenika predsjednika DP-a Penavi je zaprijetio raskolom u saborskom Klubu zastupnika.

– Ako stranačko izborno povjerenstvo koje čine i dva ministra (Šušnjar i Dabro) bude sudjelovalo i organiziralo izbornu prijevaru u smislu da se ne dopusti tajno glasanje uz promatrače, smatrat ćemo ih direktno odgovornima za prijevaru, i onda ne vidim način kako bi mi zastupnici koji se s tim duboko ne slažemo više mogli biti uz Vladu u kojoj su oni ministri – tvrdi Igor Peternel., prenosi jutarnji