Plenković o Milanovićevim putovanjima: “Nije Hrvatska nabavljala Black Hawkove da bi služili kao taksi”

Plenković o Milanovićevim putovanjima: “Nije Hrvatska nabavljala Black Hawkove da bi služili kao taksi”

Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković okupio je vrh stranke u Zagrebu.

Plenković se osvrnuo na uhićenje hrvatskog špijuna u Beogradu. Kazao  je da nitko ne zna ništa vezano za taj slučaj uključujući Vladu i SOA-u. “Vidjeli smo tu vijest da postoji neki špijun, a nitko ne zna tko je špijun. Nećemo ovdje ništa izmišljati.” Oštro je osudio i zadržavanje Severine Vučković na srpskoj granici. 

Osvrnuo se i na pisanje medija da je hrvatski predsjednik Zoran Milnović pozvao VSOA-u da ispita tko odavanjem državnih tajni ugrožava njegovu sigurnost, odnosno da je prijavio zasad nepoznate osobe zbog sumnji na to da su tijekom srpnja i kolovoza u više navrata državne tajne učinile dostupnima neovlaštenim osobama – u ovom slučaju odale novinarima tajne podatke o njegovu kretanju, prvenstveno o točnim vremenima i mjestima gdje je on te kada bi trebao uzletjeti i sletjeti vojnim helikopterom Black Hawk.

“Milanović mijenja uloge. Tu je bitno da nije Hrvatska nabavljala Black Hawkove da bi služili kao taksi. OSRH su tu. Njihova uloga nije da prate i štite, za to postoji MUP i režim kakav ja imam, imaju predsjednici Republike i Sabora. Ne vidim da itko od nas drugih tako lakonski poseže za sredstvima koja nisu taxi, a pripadaju HV-u”, zaključio je., prenosi dnevnik.hr