Tragedija zbog električnog skutera: U požaru stradali roditelji i četvero djece; Najmlađe pronađeno u majčinu naručju

Tragedija zbog električnog skutera: U požaru stradali roditelji i četvero djece; Najmlađe pronađeno u majčinu naručju

Šest je osoba poginulo u požaru koji je oko 2:30 ujutro izbio u Ulici Đorđa Dere u naselju Salajka u Novom Sadu. Stradalo je četvero djece u dobi od dvije, četiri, pet i sedam godina te njihovi roditelji.

Sumnja se da se požar dogodio zbog električnih instalacija, odnosno da se zapalila baterija električnog skutera koji je bio na punjaču.

Ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić izvijestio je da su poginuli roditelji D. A. (29) i M. S. (23). Dodao je da MUP intenzivno radi na utvrđivanju svih okolnosti tragičnog događaja.

Nesreća se dogodila dok su svi spavali, a u tom dijelu kuće nema prozora, zbog čega se sumnja se da su se roditelji i njihovo četvero djece ugušili.

Najmlađe dijete koje je 17. kolovoza napunilo dvije godine nađeno je u majčinom naručju nakon požara, rekli su očevici za Blic.

Djed i prvi susjed obitelji koja je poginula u požaru u Novom Sadu ispričali su kako su ih pokušali spasiti.

Policija je obavila očevid, a službeni uzrok požara utvrdit će se istragom, prenosi dnevnik.hr.

Djed mališana čuo je zapomaganje, sjekirom pokušao razvaliti zid

Otac žene nastradale u požaru u Novom Sadu, koji živi odmah pored poginule šesteročlane obitelji i od nje ga je dijelio samo zid, ispričao je da je čuo zapomaganje.

Istrčao je van i pokušao je razvaliti vrata, ali nije mogao. Otišao je s druge strane kuće da bi sjekirom i maljem pokušao probiti zid, izvijestila je Nova.rs. Međutim, obitelji nije bilo spasa.

Obitelji je s djedom pokušao pomoći i prvi susjed stradalih.

“Vidio sam da gori, počeo sam ih dozivati, ali nisu me čuli”, ispričao je.

“Vikao sam, zvao ih, nitko mi se nije odazvao. Dotrčao sam do vrata i lupao, pokušavao ih razvaliti, ali nisam uspio. Onda sam zvao vatrogasce”, u dahu je za Telegraf.rs ispričao, piše dnevnik.hr.