Radić o Mlinarićevim malverzacijama: Ne da me iznenadilo, nego me prenerazilo. Vjerujem svom bratu..

Radić o Mlinarićevim malverzacijama: Ne da me iznenadilo, nego me prenerazilo. Vjerujem svom bratu..


I dalje vrije u Domovinskom pokretu nakon što je jučer zamjenik predsjednika stranke Mario Radić objavio kandidaturu za predsjednika DP-a i nakon što je u javnost izašla informacija da je njegov brat, Marko Radić, podnio kaznenu prijavu protiv saborskog zastupnika Domovinskog pokreta Stipe Mlinarića Ćipe zbog sumnje da je počinio kazneno djelo zloupotrebe službene dužnosti i položaja te kazneno djelo krivotvorenja poslovne isprave, piše HRT.

Mlinarić je, stoji u kaznenoj prijavi, iz svoje braniteljske udruge tijekom 15 mjeseci izvlačio novac.

Mario Radić tvrdi da prijava nema nikakve veze sa skorim unutarstranačkim izborima.

– Ne da me iznenadilo, nego me prenerazilo, to je možda pravi glagol. Mislim, s takvim stvarima se igrati i takve stvari raditi, istraga će dati svoje oko svega ovog drugog dijela. Ja vjerujem svom bratu, rekao je da nema nikakvih saznanja o nikakvim skupštinama da su bile održane, a držao je riječ i iznosio financijski plan, taj dio je potpuno neupitan, rekao je Radić.

Komentar je dao i DP-ov ministar gospodarstva Ante Šušnjar.

– Simptomatičan je trenutak kad se to dogodilo, a to govori više od svega, tako da bih sve sudionike pozvao da se suzdrže od takvih stvari i ako imaju saznanja, onda su trebali to napraviti puno prije ili nekad poslije, a ne u svrhu unutarstranačkih izbora, rekao je Šušnjar, piše HRT.