Dječak ozlijeđen u stravičnoj nesreći na Viru životno je ugrožen: U bolnici su otac, kći i 11-mjesečno dijete

Dječak ozlijeđen u stravičnoj nesreći na Viru životno je ugrožen: U bolnici su otac, kći i 11-mjesečno dijete

Kako iz zadarske bolnice doznaje Dnevnik Nove TV, otac koji je teško ozlijeđen u nesreći na Viru je operiran te je stabilno isto kao i njegova kći. Dječak (3) je i dalje životno ugrožen, a 11-mjesečno dijete nema teže ozljede.

U teškoj prometnoj nesreći koja se oko ponoći dogodila na otoku Viru stradala je peteročlana obitelj iz kontinentalne Hrvatske na koju je na ulici automobilom naletio pijani  29-godišnjak. 

U nesreći je smrtno stradala 24-godišnja majka dok su otac (28) i dvoje djece od tri i četiri godine teško ozlijeđeni, a jedno dijete od 11 mjeseci lakše. 

Kako iz zadarske bolnice doznaje Dnevnik Nove TV, otac je operiran te je stabilno. Djevojčica je također stabilno i postoji mogućnost da se tijekom dana premjesti na odjel. Dječak koji je najteže ozlijeđen je i dalje životno ugrožen, ali za sada stabilno, te se do daljnjeg provode mjere intezivnog liječenja. 

U bolnici je i 11-mjesečna beba, koja nema teže tjelesne ozljede i smještena je na Odjelu dječje kirurgije. 

U trenutku nesreće, navodi se u priopćenju, pješaci su se kretali uz rub kolnika na kojemu ne postoji nogostup niti druga površina određena i prikladna za kretanje pješaka, kao ni javna rasvjeta. 

Provedenim alkotestiranjem, kod 29-godišnjeg vozača, hrvatskoga državljanina, utvrđena je koncentracija alkohola od 1,75 g/kg, odmah je uhićen i smješten u prostorije policije, gdje je u toku kriminalističko istraživanje.

Zbog ove nesreće krenula su i politička prepucavanja tko je najviše kriv što Vir nema infrastrukturu niti nogostup za pješake. , piše dnevnik.hr