Održana i druga večer ovogodišnjeg izdanja NG ljeta. Satir, Gazde i Jole ispunili trg do posljednjeg mjesta…

Održana i druga večer ovogodišnjeg izdanja NG ljeta. Satir, Gazde i Jole ispunili trg do posljednjeg mjesta…

Već tradicionalnim, svečanim otvorenjem sinoć je i službeno otvoreno 28. po redu “Novogradiško glazbeno ljeto”. Uz nastup Mažoretkinja grada Nove Gradiške, Gradske glazbe i Karmen Szabo i službeno je otvorena manifestacija koja je već davno prešla okvire grada i Slavonije.

O značaju manifestacije, njenim benefitima, a prije svega ljepoti druženja u našem prekrasnom gradu progovorili su direktorica Turističke zajednice grada Nova Gradiška Dinka Matijević i gradonačelnik Vinko Grgić:

– Dobrodošli u naš grad, dobrodošli na četiri dana druženja uz renomirana glazbena imena hrvatske i regionalne scene. Dobrodošli na najveći open air festival u regiji! U četvrtak smo krenuli i premašili sve rekorde posjećenosti, a vjerujemo da će tako biti i večeras, subotu i nedjelju. Hvala svima koji su pomogli u organizaciji, hvala posjetiteljima, izvođačima, Nova Gradiška vas dočekuje otvorena srca – istaknuli su.

A potom je i krenulo. Već tradicionalno, tamburašku su večer otvorile domaće snage, Tamburaški sastav “Satir” iz Davora koji je na “Novogradiškom glazbenom ljetu” od prvog dana. Brojni hitovi Davoraca rasplesali su posjetitelje, a kao i svake godine, otplesalo se i tradicionalno slavonsko kolo.

Na scenu su potom stupili dečki iz Tamburaškog sastava “Gazde” i brojnim izvedbama samo nekih od svojih mnogobrojnih hitova još jednom dokazali da su istinski doajeni tamburaške scene.

A kada je zabava u pitanju, zove se Joško Čagalj Jole. Tako je bilo i ovoga puta.

Samo je nastavio nizati hitove i publiku doslovce “digao na noge”. Pjevalo se, plesalo, veselilo, što je i istinski cilj manifestacije. Nekoliko tisuća posjetitelja i ovoga je puta ispunilo središnji gradski trg, na svoje su došli i brojni izlagači i ugostitelji i manifestacija još jednom opravdala svoje postojanje.

Zabava se nastavlja večeras, uz tradicionalni festival “Djeca pjevaju hitove”, nastup Mateja Predojevića Petrića i masterclassa i zvijezda večeri Jelene Rozge i Saše Matića., piše Domaći radio NG