Gaćice imaju rok trajanja: Koliko često treba kupovati novo donje rublje?

Gaćice imaju rok trajanja: Koliko često treba kupovati novo donje rublje?

Nema univerzalnog odgovora na pitanje koliko često trebate zamijeniti donje rublje. Međutim, kao opće pravilo, preporuča se kupovanje novog donjeg rublja svakih šest mjeseci do godinu dana.

Što manje gaćica imate, to će svaki par više prolaziti kroz više ciklusa nošenja i pranja. S vremenom to može utjecati na njihovu kvalitetu, pa ćete možda morati zamijeniti gaćice češće od nekoga tko ima više parova, piše Stripe & Stare.

Rupe su, naravno, prvi znak da morate zamijeniti svoje donje rublje. Nakon mnogih ciklusa nošenja i pranja, tkanina vaših gaćica će se s vremenom istrošiti, rezultirajući neželjenim poderotinama. Osim toga i tvrdokorne mrlje bi trebali iskoristiti kao znak za zamjenu gaćica. Ako vaš omiljeni deterdžent ili doza izbjeljivača ne mogu ukloniti mrlje, vrijeme je za oproštaj.

Vaše donje rublje se rastegnulo ili izgubilo oblik

Gaćice bi vam trebale savršeno pristajati. Ako je donje rublje izgubilo oblik, definitivno je vrijeme za novo. Zamjena gaćica nije samo stvar izgleda – također je važno iz higijenskih razloga. S vremenom se bakterije mogu nakupljati u vašem donjem rublju, posebno u onima koje najčešće nosite. To može povećati rizik od infekcija mokraćnog sustava i gljivičnih infekcija, kao i neugodne iritacije kože. Iako je rizik od takvih zdravstvenih problema nizak, bolje je biti siguran nego žaliti.

Što učiniti sa starim donjim dubljem?

Najlakše je napraviti krpe. Modna i tekstilna industrija godišnje proizvodi milijune tona otpada alarmantnom brzinom. Umjesto da svoj stari donji veš pošaljete na odlagalište, zašto ga ne biste prenamijenili? Pretvorite svoj staro donje rublje u krpe za čišćenje i dajte im potpuno novi život.

Kako produžiti trajanje donjeg rublja?

Sve gaćice imaju rok trajanja, međutim, postoji nekoliko stvari koje možete učiniti kako biste produžili trajanje vašeg donjeg veša. Prvo, uložite u kvalitetne gaćice. Kvalitetnije donje rublje dizajnirano je korištenjem premium tkanina, što znači da će dulje trajati i izdržati više nošenja.

Ručno perite gaćice: Iako je perilica ponekad spas, može biti gruba prema vašem intimnom rublju. Dajte svojim gaćicama predah od perilice tako da ih perete ručno kada možete. Jednostavno dodajte kap deterdženta za pranje rublja u lavabo i nakon pranja objesite da se osuši!

Koristite vrećicu za donji rublje u perilici: Ako perete gaćice u perilici, koristite vrećicu od pamuka. To će ih zaštititi od habanja, koje će s vremenom uzrokovati razgradnju tkanine. Sušenje donjeg rublja na niskoj temperaturi spriječit će habanje, blijeđenje i rastezanje. Određene tkanine su više sklone skupljanju, pa će držanje sušilice na niskoj temperaturi spriječiti nepotrebno uništavanje., prenosi večernji