Pijani pilot vrijeđao policajce: ‘Vidjet ćete vi tko sam ja. Imam veze u vrhu vlasti. Je*at ću vam mater ‘

Pijani pilot vrijeđao policajce: ‘Vidjet ćete vi tko sam ja. Imam veze u vrhu vlasti. Je*at ću vam mater ‘

Pijani pilot vrijeđao policajce: ‘Vidjet ćete vi tko sam ja. Imam veze u vrhu vlasti. Je*at ću vam mater ‘

“Nije problem, vidjet ćete vi tko sam ja. Ja imam veze u vrhu vlasti. Je*at ću vam mater, pi*ka vam materina” – uzrujano i pod vidnim utjecajem alkohola ponavljao je D.Č. (39), inače pilot po zanimanju, policajcima koji su se odazvali na intervenciju u umaško naselje Stella Maris na parkiralište Ljubljanske ulice., piše jutarnji

Nije mu ‘sjela‘ činjenica, naime, da je tog 25. srpnja oko jedan sat iza ponoći uhvaćen za volanom sa 1,65 promila alkohola u krvi, kao niti da ga na uvid traže vozačku i prometnu dozvolu radi legitimiranja. A kako se oglušavao na policijska upozorenja, nad pijanim vozačem su uporabljena sredstva prisile pa je završio na policiji.

Rezime postupanja su prijave zbog kršenja Zakona o sigurnosti prometa na cestama zbog vožnje pod utjecajem alkohola te Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira pa mu je prekršajni sudac, čija je ročišta ignorirao, izrekao 1420 eura novčane kazne uz opciju popusta plaćanja dvije trećine unutar mjesec dana. Na sve to mora platiti i 60 eura sudskih troškova.

No to nije sve. Nakon što kaznu plati, dva mjeseca ne smije upravljati vozilima B kategorije.

I dok se pilotova strana priče nije čula, svjedočili su policajci koji su postupali te večeri.

– Radio sam na osiguranju teniskog turnira u Umagu. Pozvao me zaštitar koji je osiguravao parkiralište i rekao da je neka osoba velikom brzinom ušla na parkiralište i skoro ih zgazila. Dolaskom do lica mjesta, ta osoba je upravo izlazila iz vozila koje je nepravilno parkirala. Bilo je vidljivo da je vozač pod utjecajem alkohola i odbio je dati na uvid dokumente. Vrijeđao nas je i psovao pa smo ga kolega i ja na to upozorili, ali se nije želio smiriti niti dati dokumente pa smo uporabili sredstva prisile nad njim, rekao je jedan policajac.

Isto je opisao i drugi policajac otkrivši još da mu je zaštitar s parkirališta, kad im se obratio za pomoć, rekao da “vozač crnog Mercedesa njemačkih oznaka vozilom divlja po parkiralištu i da nije postupio po uputama redarske službe”.