Devet godina od brutalnog ubojstva Tomislava Salopeka od strane muslimanskih ekstremista…

Devet godina od brutalnog ubojstva Tomislava Salopeka od strane muslimanskih ekstremista…

Ovih dana navršilo se devet godina od brutalnog ubojstva Tomislava Salopeka (31), mladića iz Vrpolja koji je u Egiptu radio za francusku tvrtku. Ni nakon svih tih godina Tomislavova rodbina i supruga Nataša nisu spremni govoriti o tome niti imaju odgovore o tome gdje mu je tijelo. U njegovu Vrpolju i dalje su tuga i tišina.

Islamistički militanti objavili su 5. kolovoza 2015. snimku na kojoj Salopek kleči u pustinji uz maskiranog muškarca s nožem u ruci i čita s lista papira da će ga otmičari smaknuti u roku od 48 sati ako egipatska vlada ne oslobodi uhićene Muslimanke, a navodno su tražili i otkupninu.

Nakon isteka roka koji je ISIS postavio, o Salopeku se nije znalo ništa do 12. kolovoza 2015. kada je objavljena snimka na kojoj ga maskirani islamisti obezglavljuju. Tijelo nikad nije pronađeno, a vjerojatno nikad neće ni biti nađeno i vraćeno obitelji.

Tadašnja čelništvo naše države vodilo je razgovore s egipatskim vlastima, a njegova obitelj iz Vrpolja otmičarima je slala apele i molitve da puste njihova sina, supruga i oca na slobodu. Nažalost, sve njihove nade, ali i veliki diplomatski napori nisu dali rezultate.

Salopek je bio veliki navijač Dinama te se nakon njegove smrti od njega oprostili su se i Bad Blue Boysi, a osim njih poruku za Salopeka digle su i brojne druge skupine diljem Europe i Hrvatske poput Armade, Levski Sofia, Dinamo Tibilis, Zlin, Široki Brijeg., piše Jelenko Topić brod portal