Pomahnitala Tonka (42) izbola trojicu muškaraca, jedan krvav skakao kroz prozor. Policiji je hladno rekla: Ničega se ne sjećam

Pomahnitala Tonka (42) izbola trojicu muškaraca, jedan krvav skakao kroz prozor. Policiji je hladno rekla: Ničega se ne sjećam

Zbog tri pokušaja ubojstva različitih muškaraca na koje je u tri navrata tijekom tri mjeseca ove godine nasrnula kuhinjskim nožem u vlastitu stanu u centru Zagreba te im nanijela ukupno pet uboda, narednih mjesec dana, na prijedlog zagrebačkog tužiteljstva u remetinečkom pritvoru provesti će Tonka Č. (42).

Njoj je pritvor određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela i to nakon što je prethodno provela dva i pol mjeseca u PB Vrapče gdje je zaprimljena nakon trećeg po redu incidenta od 25. svibnja ove godine u ranim jutarnjim satima, piše Jutarnji list.

– Ničega se ne sjećam. Znam samo da sam se probudila u Hitnoj, na Vrapču – branila se skrušeno osumnjičena žena koja je, inače, i 2016. već bila osuđena za jedan pokušaj ubojstva i to na štetu jednog od trojice nedavno izbodenih.

Radi toga je bila osuđena na dvije godine zatvora te je kaznu služila u kaznionici u Požegi.

Kako doznajemo, osumnjičena boluje od psihoorganskog sindroma te ima vidnih problema s alkoholom. Zanimljivo je da sva tri oštećena muškarca inicijalno nisu znala njezino ime reći policiji te su im kazali da ih je napala nepoznata osoba pa je tim više pred kriminalistima bio izazovniji zadatak za rješavanje slučaja i otkrivanje stvarnog počinitelja serije kaznenih djela.

Dvojica su bila ozlijeđena lakše, a jedan teško i to upravo zadnji u nizu, 53-godišnji muškarac, koji je u 9 sati ujutro 25. svibnja nakon svađe s Tonkom Č., sav krvav, na očigled susjeda, iskočio kroz prozor prizemnog stana te odbacio nož. Za njim je potom, kako su susjedi opisali policiji, odmah iz stana izašla i ženska osoba koja je taj nož uzela i vratila se stan. Pritom su naveli i da je i ona na sebi imala tragove krvi.

Nakon te intervencije i policijskog očevida, zbog vidne rastrojenosti Tonka Č. je prevezena u bolnicu, a policija je intenzivno slagala čudnovati mozaik događaja iz tog stana u kojem je uvijek bilo više osoba. Tad su došli do zaključka da je osumnjičena nakon verbalne svađe uzela nož koji joj je bio na dohvat i kojim je ubola u prsa 53-godišnjaka koji joj je, unatoč krvarenju, nož uspio oduzeti i pobjeći te je hospitaliziran u KB Merkur.

A prije toga, u tome stanu, policija je intervenirala i 13. travnja, nešto prije ponoći kada se dotična dama posvađala s 44-godišnjakom. A kad je htio izaći iz stana van, krenula je za njim, uzela nož i ubola ga u trbuh. Srećom, uspio je pobjeći na vrijeme te su mu utvrđene lakše ozljede.

– Došao sam u taj stan na poziv ženske osobe. Pili smo votku, družili se, bila je i jedna prijateljica s nama. Nju je najednom nešto prebacilo. Bez razloga me ubola. Sjeo sam na krevet pa je ta prijateljica mi stavljala krpu na ranu. Bio sam u stanju šoka – otkrio je istražiteljima 44-godišnji muškarac koji je, također, inicijalno rekao da ga je napala nepoznata osoba da bi ju kasnije tijekom izvida, ipak, nazvao imenom.

U istom stanu na sličan način ‘prošao‘ je i 39-godišnji muškarac 6. veljače. Njega je Tonka Č., sumnjaju istražitelji, dva puta ubola nožem u prsa nakon svađe, a potom jednom i u ruku. Puka sreća je da je i on uspio pobjeći te su mu utvrđene lakše ozljede.

Prijavu protiv osumnjičene podnio je s odmakom od četiri mjeseca, tek 24. lipnja te je policiji, među ostalim opisao kako je došlo do ozljeđivanja.

– Posvađali smo se. Izazvao sam ju da me upikne nožem pa me na kraju i ubola – kazao je oštećeni.

Za policiju iz svih prikupljenih dokaza i saslušanih svjedoka proizlazi da je 42-godišnjakinja pokušala ubiti trojicu muškaraca. Tužiteljstvo je protiv 42-godišnjakinje pokrenulo istragu, a ako bude optužena i dođe do suđenja, a s obzirom na kaznenu evidenciju, prijeti joj višegodišnji zatvor, piše Jutarnji list.