Svečano obilježen Dan općine Nova Kapela

Svečano obilježen Dan općine Nova Kapela

Župan Danijel Marušić nazočio je danas programu obilježavanja dana Općine Nova Kapela koji je započeo u 10 sati Svetim misnim slavljem, a nastavljen polaganjem vijenaca ispred Spomenikapoginulim braniteljima na mjesnom Groblju u Novoj Kapeli.

Načelnik Općine Ivan Šmit u ovoj prigodi istaknuo je sve što je u općini realizirano u proteklih godinu dana posebno naglasivši one mjere koje se odnose na mlade kao što su financijske pomoći za novorođenčad, proširivanje vrtića i otvaranje jaslica bez liste čekanja a, kako se udžbenici već financiraju iz Državnog proračuna, Općina kupuje radne bilježnice i drugi školski materijal.

Župan Marušić u ovoj prigodi istaknuo je kako je cilj Županija i jedinica lokalne samouprave povratak i ostanak mladih u svojim sredinama kroz razne demografske mjere i programe, a već se bilježi trend povratka ljudi zahvaljujući trendovima koji tome doprinose.

Svečanost obilježavanja ovogodišnjeg Dana općine nastavljena je uz svečanu sjednicu Općinskog vijeća uza bogat kulturnoumjetnički program