Vučić je stručnjak i za košarku: ‘Kako ovo nisu koraci? Recite ako ih ne smijemo pobijediti’

Vučić je stručnjak i za košarku: ‘Kako ovo nisu koraci? Recite ako ih ne smijemo pobijediti’

Aleksandar Vučić na svom profilu na X-u jasno je dao do znanja kako smatra da je reprezentacija Srbija oštećen u polufinalu Olimpijskih igara u košarci protiv SAD-a

Srbija je pružila sjajan otpor protiv SAD-a u polufinalu Olimpijskih igara u košarci, ali je na kraju ipak izgubila rezultatom 95-91. Američki “dream team” bio je na rubu poraza, zaostajući za Srbijom tijekom tri četvrtine utakmice, no u posljednjim minutama uspjeli su preokrenuti rezultat. Ključni trenutak utakmice dogodio se kada je Srbiji stao šut za tricu u posljednjoj četvrtini, što su Amerikanci iskoristili za pobjedu.

Posebnu pozornost privukla je situacija u trećoj četvrtini, koja je izazvala reakciju predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića. Na društvenim mrežama podijelio je snimku sporne situacije u kojoj, prema njegovu mišljenju, igrači SAD-a nisu sankcionirani za očite korake. Vučić je naglasio da je sudac trebao intervenirati s nadom da bi to pomoglo njegovoj reprezentaciji.

“U kojoj zemlji ovo nisu koraci? P.S. Sljedeći put nam recite ako ih ne smijemo pobijediti”, rezignirano je napisao Vučić na X-u.

Ovo nije prvi put da Vučić komentira sportske nepravde koje, prema njegovu mišljenju, pogađaju srpske reprezentacije. Ranije je kritizirao suđenje nakon što je nogometna reprezentacija Srbije ispala iz skupine na velikom natjecanju, okrivljujući suce za nedosuđeni kazneni udarac protiv Danske. Čini se da je sada proširio svoje zanimanje i na košarku., prenose 24sata