FOTO / Opet požar na otvorenom skladištu plastike u blizini Osijeka: “Molimo građane da ne izlaze van”

FOTO / Opet požar na otvorenom skladištu plastike u blizini Osijeka: “Molimo građane da ne izlaze van”

Nije prošlo ni godinu dana otkako se u osječkoj tvrtki Drava International dogodio megapožar na otvorenom skladištu plastike, a na istom mjestu danas u poslijepodnevnim satima to se ponovilo.

Iz JVP Osijek su na teren poslali ekipe s dva vozila te je u tijeku podizanje i ljudi iz pričuve, a u pomoć stižu i postrojbe iz tri lokalna DVD-a. Potvrđeno je i da su građani dojavili za požar u 15:13 te da je reakcija hitnih službi bila brza.

FOTO: OSJEČKO BARANJSKA ŽUPANIJA

Požar je izbio na istom onom otvorenom skladištu kao i prošli put, a i sada su tamo ogromne količine ubalirane plastike, koja je i prošli put stvarala ogromne probleme vatrogascima pri svladavanju vatre. Iznad požarišta se digao gusti crni dim. Srećom, ovaj put je plastika razdvojena pa se onaj veći dio nalazi dalje od mjesta požara.

FOTO: OSJEČKO BARANJSKA ŽUPANIJA

“Dojava o požaru zaprimljena je u 15:13 i vrlo brzo su na teren izašli vatrogasci, policija i hitna. Podigli smo sve žurne službe”, potvrdio nam je šef Civilne zaštite i zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin, koji je prekinuo godišnji odmor kako bi organizirao sve što treba za ovakvu kriznu situaciju., prenosi N1