‘Ometala je naše sportaše oskudnom odjećom, a tek što je radila van sela… Pa pogledajte njezin Instagram!‘

‘Ometala je naše sportaše oskudnom odjećom, a tek što je radila van sela… Pa pogledajte njezin Instagram!‘

Paragvajska plivačica Luana Alonso koju su brojni smatrali jednom od najljepših natjecateljica ovogodišnjih Igara, izbačena je iz olimpijskog sela. Iako je prvotno navedeno da je razlog bio taj što je svojim ponašanjem stvorila neprimjerenu atmosferu, sad je otkriveno kako je oskudnom odjećom i druženjem sa sportašima ometala druge natjecatelje.

image

Photo: Instagram

Kako prenosi Daily Mail, 20-godišnja plavuša s natjecanja je ispala već prvog dana Olimpijskih igara. Po dolasku u selo presvukla se u vlastitu odjeću, ignorirajući naputak šefova paragvajskog tima da mora biti odjevena u službenu odjeću koja im je uručena. Družila se sa sportašima drugih zemalja, ali i ometala timske kolege koji su se još natjecali.

Dužnosnici Paragvajskog olimpijskog odbora donijeli su odluku da joj zabrane druženje s drugim članovima tima nakon što su dobili primjedbe na njeno ponašanje. Uobičajena je praksa da sportaši ostaju u selu do kraja igara kad sudjeluju u ceremoniji zatvaranja i velikoj zabavi u gradu domaćinu.

image

Photo: Instagram

Ipak, Alonso se i prije izbacivanja iz olimpijskog sela prijavila u hotel u francuskoj prijestolnici i slobodno vrijeme provodila u luksuznim trgovinama i restoranima. Doživljaje iz Pariza djelila je sa svojih 500.000 pratitelja na društvenim mrežama. Iz Odbora su joj poručili da ostane u hotelu i da se ne vraća u selo.

image

Photo: Instagram

– Njezina prisutnost stvarala je neprimjerenu atmosferu unutar paragvajskog tima, zahvaljujemo što je postupila po uputama jer svojom voljom nije prespavala u olimpijskom selu – rekla je voditeljica tima Larissa Schaerer.

image

Photo: Instagram

Tijekom boravka u Parizu mlada plivačica uspjela je posjetiti Disneyland, brojne muzeje, trgovine i slastičarnice po kojima je grad poznat. Pozirala je s Mickey Mouse ušima, ispred Eiffelovog tornja i muzeja Hotel Les Invalides. S obzirom na to da nije izbačena s Igara, iskoristila je priliku gledati svoje teniske heroje s tribina Roland Garrosa.

Odmah po ispadanju s Olimpijskih igara, nakon što se nije plasirala u finale na 100 metara leptir, objavila je kako se povlači iz sporta o čemu je obavijestila samo pratitelje na društvenim mrežama., piše Jutanji.hr