Kako zaštititi digitalni novčanik u slučaju krađe pametnog telefona? Ova je tvrtka osmislila zanimljiv način

Kako zaštititi digitalni novčanik u slučaju krađe pametnog telefona? Ova je tvrtka osmislila zanimljiv način

Danas nam je pametni telefon sve – i zabava i prozor u svijet i fotoaparat, ali i novčanik. Upravo činjenica da na pametnom telefonu imamo pohranjene aplikacije za m-banking i mobilno plaćanje ono što ljude najviše brine kad ostanu bez tog telefona. 

Kako bi zaštitili svoje korisnike od neovlaštenog korištenja njihovih financijskih sredstava u trenutku krađe ili gubitka pametnog telefona, u Revolutu su osmislili novo sigurnosno rješenje. , piše zimo

Zaštita imovine, kako su ga nazvali, dodatni je sloj potvrde identiteta unutar same aplikacije. Značajka je osmišljena kako bi u slučaju krađe onemogućila pristup sredstvima koja korisnici drže u džepovima u Revolut aplikaciji. Zaštita imovine pomoći će zaštititi korisnike kojima je ukraden mobilni uređaj koji nije bio zaključan ili čija su lozinka i značajka za prepoznavanje lica ugrožene.

Naime, kako ističu iz Revoluta, bankovne aplikacije oslanjaju se na jednokratnu biometrijsku autorizaciju (poput prepoznavanja lica ili otiska prsta) već ugrađenu u mobilni uređaj. Obično je ona u upotrebi pri otvaranju aplikacije, kojoj je nakon toga lako pristupiti ako se kradljivac domogne otključanog uređaja i zamijeni registrirani otisak prsta ili fotografiju vlastitom. Revolut ide korak dalje sa svojom naprednom tehnologijom za prepoznavanje lica. Po uključivanju, Zaštita imovine potvrdit će identitet korisnika uspoređujući ga sa selfijima koje su korisnici učitali kada su se prvi put registrirali za Revolut račun, čime će se spriječiti prevarante da prenesu sredstva iz džepova korisnika, čak i ako je sigurnost mobilnog uređaja narušena. Naravno, ako žele korisititi ovu značajku, korisnici će ju morati sami aktivirati. 

Kako naglašavaju u Revolutu, džeparenje je u porastu diljem svijeta, a čak 38 posto sredstava ukradenih neodobrenim prijevarnim transakcijama posljedica je fizičke krađe. Primjerice, u Londonu se svakih šest minuta ukrade jedan mobilni uređaj. Korisnici su također izloženi povećanom riziku od “surfanja preko ramena” kada prevaranti prvo vizualno potvrde šifre za otključavanje mobilnog uređaja i bankarske aplikacije, a zatim ih i iskoriste za zaobilaženje sigurnosnih mjera, kao i krađi mobitela dok je otključan.

 Izuzetno ozbiljno shvaćamo prijevare i financijske gubitke. S obzirom na porast krađa mobilnih uređaja, Zaštita imovine osmišljena je kako bi osujetila lopove, a korisnicima pružila dodatnu razinu sigurnosti koja im je potrebna tijekom ljetnih putovanja. Naši korisnici moći će se odmoriti znajući da su im sredstva zaštićena, čak i ako im ukradu mobitel, ističe Woody Malouf, direktor Odjela za financijski kriminal u Revolutu.

Revolut Secure, unutar kojeg je Zaštita imovine, na jednom mjestu okuplja Revolutove vrhunske sigurnosne značajke i korisnicima daju veću kontrolu nad zaštitom njihovog novca. Revolut svojim korisnicima također osigurava moćnu zaštitu i iza kulisa, koja uključuje modele umjetne inteligencije, više od 4.000 stručnjaka za borbu protiv financijskog kriminala, te iskusni tim sastavljen od stručnjaka za prijevare, znanstvenika koji se bave podacima te bivših pripadnika policijskih snaga.