Sudačka komisija HNS-a potvrdila: Slaven je protiv Hajduka oštećen

Sudačka komisija HNS-a potvrdila: Slaven je protiv Hajduka oštećen


Kako je nedavno i najavljeno, stigla je prva analiza suđenja u novoj sezoni SuperSport HNL-a.

Najviše spornih situacija bilo je na utakmici Hajduka i Slaven Belupa (2:1) u kojoj se analizom utvrdilo kako su gosti bili oštećeni.

S odlukom glavnog suca Zdenka Lovrića koji je u 12. minuti nakon intervencije VAR-a dodijelio kazneni udarac za Hajduk Sudačka komisija Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s Bertrandom Layecom se slaže.

“Prema službenim smjernicama, Sudačka komisija slaže se s konačnom odlukom dosuđivanja kaznenog udarca zbog igranja rukom. Branič je lijevom rukom učinio svoje tijelo većim i poput barijere zaustavio loptu. S obzirom da se nije radilo o jasnoj prilici za postizanje pogotka, ne očekuje se žuti karton. S obzirom na tehničke poteškoće, komunikacija između suca i VAR-a predugo je trajala. Očekivana odluka: Kazneni udarac”, stoji u službenom pojašnjenju Komisije.

Međutim, Lovrićeva odluka iz 81. minute kada je poništio pogodak Slavena zbog navodnog prekršaja nad domaćim stoperom Prpićem bila je pogrešna.

“Nakon što je sudac dosudio slobodni udarac, gostujući napadač upustio se u borbu za loptu s domaćim braničem na normalan način. Svoje je ruke na braničeva leđa stavio bez snage. Sudačka komisija očekuje da se ne dosudi prekršaj. S obzirom da je sudac zviždaljkom dao znak prije nego što je lopta ušla u vrata, VAR ne može intervenirati kako bi preporučio pregled snimke na terenu za igru (OFR). Očekivana odluka: Pogodak.”

Također je analizirana još jedna situacija i to s utakmice Rijeka – Lokomotiva (4:0). Riječ je bila o situaciji iz 59. minute u kojoj nije dodijeljen kazneni udarac za Lokomotivu. Opravdano, prema sudu Komisije, piše SK.