Srbijanski sudac na kojeg je poludio Tucak je pogriješio: Povjerenstvo ukinulo kaznu Biljaki

Srbijanski sudac na kojeg je poludio Tucak je pogriješio: Povjerenstvo ukinulo kaznu Biljaki


Vijest dobra, ako ćemo iskreno logična i očekivana. Matias Biljaka igrat će kontra Amerikanaca unatoč tome što je kolo ranije dobio isključenje bez prava zamjene (tzv. brutalnost) koju mu je dosudio srbijanski sudac Vojin Putniković.

U nedjelju je zasjedalo povjerenstvo World Aquatics u sastavu: Antonio Silva (Portugal, inače predsjednik European Aquatics), Vanja Udovičić (Srbija) i Erik Van Heijningen (Nizozemska). I nakon pomnog pregledavanja snimke došli su do istog zaključka kao mi tijekom utakmice – nije bilo elemenata za određivanje tako teške kazne hrvatskom igraču. Zaključak se svodi na jednu, kristalno čistu rečenicu: “Gospodin Matias Biljaka neće biti isključen iz mogućnosti nastavka odigravanja utakmica na turniru zbog navedenog slučaja”.

Posjetimo, temeljem pravila vaterpolske igre, inače se nakon isključenja bez prava zamjene, igraču određuje najmanje jedna utakmice suspenzije. U ovom slučaju je tako jasno da prekršaja za ovakvu kaznu uopće nije ni bilo. Odlična vijest i za našeg izbornika koji ima tako i protiv SAD na raspolaganju svih 13 igrača, ali nakon ovog nas zanima nešto drugo. Hoće li srbijanski sudac i dalje suditi u Parizu?, pišu Sportske novosti.