Oluja poharala Maksimir, a Dinamo Istru: Modri i bez Petkovića izgledaju moćno za HNL

Oluja poharala Maksimir, a Dinamo Istru: Modri i bez Petkovića izgledaju moćno za HNL

Dinamo je deklasirao (5:0) Istru na otvorenju sezone SuperSport HNL-a…

Dinamo je furioznom igrom demolirao Istru na kišovitom Maksimiru, a igrao je bez svoje najveće zvijezde i prvog napadača Brune Petkovića, koji je preskočio utakmicu zbog ozljede koju vuče od prijateljske utakmice sa Šahtarom.

Očito se nije uspio oporaviti, a vjerojatno ni Sergej Jakirović nije htio ništa riskirati. Procjena je bila dobra, Modri su lako riješili Istru i bez svojega Petka. Petarda je pukla na kišovitom Maksimiru.

Lijevalo je kao iz kabla na početku utakmice, no Modre to nije previše zasmetalo. Nije prošlo ni pola sata igre, a na semaforu je već bila 3:0. Tek nakon trećeg pogotka Modrih u svim vremenskim uvjetima postojana frizura talijanskog trenera Paola Tramezzanija malo se nakostriješila.

No brzo ju je zalizao i nastavio gestikulirati i davati savjete svojim igračima. Talijan se nije predavao iako mu je bilo jasno da je utakmica nepovratno izgubljena. Stoga palac gore za goste iz Pule i Tramezzanija. Sportsko ponašanje, nema što.

Dok je kiša lijevala kao iz kabla na početku utakmice, Istra je čak bila opasnija, no Modri su brzo preuzeli konce igre u svoje ruke i poveli preko Hoxhe u 13. minuti. Theophile je povisio na 2:0 šest minuta poslije, a Kulenović je u 28. minuti zapečatio sudbinu Istre u ovoj utakmici. Dalje je bila samo rutina.

Modri su atraktivnom igrom u drugom dijelu pokušali zabaviti i ugrijati pokisle gledatelje na Maksimiru. Samo su najhrabriji ostali na tribinama dok je lijevalo. Bad Blue Boysi su poskidali majice i iz petnih žila grmjeli. Navijanje je bilo bučno, ali i korisno za zdravlje. Trebalo je zadržati tjelesnu temperaturu na kiši i prohladnom vjetru.

Kada se igra dobro, ni podloga ni vremenski uvjeti nisu prepreka

Dinamo je na otvaranju izgledao moćno i razigrano, iako Jakirovićevoj momčadi vremenski uvjeti nisu išli u prilog. No kada se igra dobro i izgleda rastrčano, onda ni podloga, a ni teži vremenski uvjeti nisu prevelika prepreka.

Za dobro plaćene profesionalce izlike nema. Ne može se reći da je Istra neko mjerilo, ali Modri su doista izgledali jako dobro, pogotovo jer im je to prva natjecateljska utakmica. Odskakali su Kulenović i Baturina. Prvi je bio dvostruki strijelac, a drugi trostruki asistent.

U svakom slučaju, dobar nagoviještaj sezone. Ne mogu se donositi neke dugoročne prognoze nakon samo jedne utakmice, ali Dinamo je na startu opravdao ulogu favorita u utrci za naslov prvaka, pogotovo kada se vidi kako izgledaju Hajduk i Rijeka. No ovo je samo početak, ne treba ništa prejudicirati. Nogomet je čudna biljka i brzo se sve može promijeniti., piše gol.hr