Splićanima je dosta! Postalo im je neizdrživo i pokrenuli su peticiju – žele zabranu

Splićanima je dosta! Postalo im je neizdrživo i pokrenuli su peticiju – žele zabranu

Partijanje, galama, alkohol, golotinja – kako je diljem Europe u centrima masovnog turizma, tako i kod nas. U Splitu je zbog toga pokrenuta inicijativa koja se odupire takvom turizmu i apartmanima u stambenim zgradama. Od države traže da se apartmani kraj stanova u zgradama, i sadašnji i oni budući, jednostavno zabrane, a priču o tome napravila je reporterka Dnevnika Nove TV Ana Malbaša.

Zbog velikog broja apartmana u zgradama u Splitu je pokrenuta internetska peticija “Da deapartmanizaciji stambenih zgrada, ne masovnom turizmu”, koju je u prvih 17 sati potpisalo 500 ljudi.

“Stanari u stambenim zgradama primorani su tijekom ljeta izlaziti iz svojih stanova kako bi se naspavali zbog partijanera”, rekla je Žaklina Jurić iz inicijative “Stanari zajedno”.

Od države traže da se apartmani kraj stanova u zgradama, i sadašnji i oni budući, jednostavno zabrane, a ministar turizma i sporta Tonči Glavina naglasio je da se svim gradovima i općinama omogućilo da donesu odluku kakav smještaj žele.

“Između ostaloga, Grad Split može donositi takve odluke”, odgovorio je na pitanje mogu li gradske vlasti zabraniti apartmane u stambenim zgradama.

Iz Hrvatske udruge obiteljskog smještaja ističu da nisu ni za kakve zabrane.

“Svakako sam za veću regulaciju, za veću kontrolu, tako da i građani grada mogu disati, a da mi možemo dalje raditi“, napomenula je Barbara Marković tijekom razgovora s reporterkom Dnevnika Nove TV Anom Malbašom.