Dani Olmo blizu bombastičnog transfera, Dinamo čeka milijune i kreće po veliko pojačanje

Dani Olmo blizu bombastičnog transfera, Dinamo čeka milijune i kreće po veliko pojačanje

Sapunica oko transfera Danija Olma budno se prati u Maksimiru…

Sapunici je možda stigao kraj, Dani Olmo sve je bliže Barceloni. To se može zaključiti po objavi Fabrizija Romana, talijanskog novinara i stručnjaka za transfere.

Romano tvrdi da su se Olmovi zastupnici proteklog vikenda sastali s predstavnicima Barcelone i razgovarali o prelasku jedne od glavnih zvijezda nedavnog Eura na Camp Nou.

Očekuje se da će Barcelona sljedećih dana poslati službenu ponudu Leipzigu. Otkupni rok prošao je 20. srpnja, klauzula je iznosila 60 milijuna eura, no spekulira se da je Olmo uspio dogovoriti s Nijemcima da ne povećavaju zahtjev za odštetu.

Barcelona šalje službenu ponudu za Olma

E, sad, je li to istina, to ćemo tek vidjeti kada Barcelona pošalje ponudu. Romano piše da Barca čeka konačnu odluku Nice Williamsa, no u isto vrijeme drži otvorenom opciju Olmova prijelaza. Nije jasno želi li Barca dovesti obojicu ili samo jednog od njih dvojice.

Poznato je da Katalonci imaju financijskih problema. Da nije tako, već bi otkupili Olma po cijeni od 60 milijuna eura, ne bi čekali da mu klauzula istekne i tako se pruži šansa Leipzigu da poveća potraživanja, što ne bi bilo čudno s obzirom na to da je Olmova popularnost skočila nakon odličnog nastupa na Euru, gdje je bio jedan od ključnih igrača Španjolske na putu do osvajanja naslova prvaka.

Dinamo budno prati situaciju

Proteklih dana spekuliralo se da je Olmo na meti brojnih velikih klubova. Spominjali su se Manchester City, Bayern i Atletico, pa i neki saudijski klubovi. Za Olmov transfer živo je zainteresiran i zagrebački Dinamo. Hrvatski prvak ima pravo na 20 posto od cifre koja prelazi 29 milijuna eura. Ako Olmo bude prodan za 60 milijuna, Dinamu će kapnuti dodatnih 6,2 milijuna eura.

Taj novac Modri namjeravaju uložiti u nova pojačanja. Tako je mogući transfer Marca Pašalić neizravno vezan za Olmovu epopeju. Jedan je od razloga i taj što su isti agenti uključeni u pregovore oko oba igrača i čeka se da prvo riješe situaciju s Olmom kako bi se moglo posvetiti Rijekinu reprezentativcu. Dakako da bi maksimirsku blagajnu dobrano napunio i mogući transfer mladog Petra Sučića u Como. Ta je priča također pred raspletom. , piše gol.hr