Orbanova dramatična poruka: “Europa nije svjesna. Dolazi promjena kakva nije viđena 500 godina”

Orbanova dramatična poruka: “Europa nije svjesna. Dolazi promjena kakva nije viđena 500 godina”

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je da Europska unija nije svjesna što se događa i upozorio je na novi, azijski orijentiran svjetski poredak.

“Europa je odustala od obrane vlastitih interesa. Sve što ona danas radi  bezuvjetno slijedi prodemokratsku vanjsku politiku SAD-a pa čak i po cijenu samouništenja”, rekao je Orban.

“Dolazi promjena koja nije viđena 500 godina. Ono sa čime se suočavamo je u stvari promjena svjetskog poretka”, naglasio je, dodavši da će u njoj biti Kina, Indija, Pakistan i Indonezija kao “dominantni centar” svijeta, piše AP.

Nakon toga je optužio Amerikance rekavši da oni stoje iza eksplozija koje su 2022. oštetile plinovode Sjeverni tok izgrađene za prijenos plina iz Rusije u Njemačku.To je nazvao terorističkim činom izvedenim u očitoj režiji Amerikanaca.

Također je podržao kandidaturu Donalda Trumpa za američkog predsjednika.

Rekao je kako Trumpova kandidatura za reizbor ima za cilj povući američki narod iz postnacionalističke liberalne države u nacionalnu državu i ponovio niz tvrdnji da je Trump nepravedno kažnjen kako bi se spriječio njegov povratak u Bijelu kuću.”Zbog toga žele strpati u zatvor i žele oduzeti imovinu. A ako to ne uspije, žele ubiti”, rekao je Orban., prenosi dnevnik.hr