Skandal Jadrolinije! Bijesni sindikalac: Nije se ni trebao zvati po Oliveru. Radi se o suspektnoj kupnji

Skandal Jadrolinije! Bijesni sindikalac: Nije se ni trebao zvati po Oliveru. Radi se o suspektnoj kupnji


I struka i sindikati upozoravali su da Jadrolinija nije trebala kupovati stari brod jer nema emergency generator. I u slučaju da mu otkažu motori: nema rezerve. 12 milijuna eura bez PDV-a koštao je brod koji je kupljen u Grčkoj, 2,7 milijuna eura koštao je remont broda koji je prvi put zaplovio prije 2 mjeseca. I evo ga, već se pokvario, piše RTL.

To su ti dani kada svi pričamo o Oliveru Dragojeviću, kada slavimo jednog od najboljih pjevača koje smo imali. Dani kada se svi sjate na Korčulu, a ove godine tamo prikladno putuju trajektom koji se zove Oliver. I eto ga, dan prije tradicionalnog koncerta Oliveru Dragojeviću u čast: trajekt Oliver se pokvario, točno onako kako su stručnjaci i sindikalisti predviđali da će se dogoditi, jer je, kažu, Jadrolinija kupila tehnički neispravan brod.

Devet i pol sati trajala je agonija putnika koji su u četvrtak u 10.30 krenuli iz Splita za Vela Luku. Nekoliko sati Oliver je plutao u korčulanskom kanalu nakon što je čak dva puta došlo do tehničkog kvara. Navodno su imali problema s hlađenjem motora, pa je tako 340 putnika bez klime čekalo dolazak tegljača. I premda se sa snimci s broda čini da su se putnici dobro zabavljali pjesmom: i na kraju su stigli na odredište, problem je i dalje tu.

Jer, i struka i sindikati upozoravali su da Jadrolinija nije trebala kupovati stari brod jer nema emergency generator. I u slučaju da mu otkažu motori: nema rezerve. 12 milijuna eura bez PDV-a koštao je brod koji je kupljen u Grčkoj, 2,7 milijuna eura koštao je remont broda koji je prvi put zaplovio prije 2 mjeseca. I evo ga, već se pokvario, i to po mirnom vremenu, dan prije tradicionalnog koncerta u čast Oliveru Dragojeviću.

Predsjednik strukovnog sindikata pomoraca Jadrolinije Ivan Srzentić javio se za RTL-ov Direkt. Kaže da se tehnički neispravan brod nije ni trebao zvati po legendarnom Oliveru Dragojeviću.

“Ne radi se ni o kakvom iznenađenju s obzirom na to da smo kao Strukovni sindikat pomoraca Jadroliniju upozoravali da se radi o brodu suspektne kupnje. Brod je star gotovo 30 godina, nema emergency generator što je po meni jedna od ključnijih stvari na brodu. Kad brod ostane bez oba motora, a nema emergency generator – brod se pretvara u skelu i praktički pluta. Koliko je opasno, sva sreća da imamo sposobne pomorce Jadrolinije koje treba istaknuti, vjerojatno držali stvar pod kontrolom”, poručio je Srzentić, predsjednik Strukovnog sindikata pomoraca.