Europska liga: Rijeka u Rumunjskoj odigrala nulu, za prolaz će trebati nešto i realizirati

Europska liga: Rijeka u Rumunjskoj odigrala nulu, za prolaz će trebati nešto i realizirati

Nogometaši Rijeke remizirali su protiv Corvinula (0:0) u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za UEFA Europsku ligu. Odluka o plasmanu u treće kvalifikacijsko kolo bit će poznata idućeg četvrtka na stadionu HNK Rijeka gdje će Bijeli, pred svojim navijačima, tražiti pogodak kojim bi svoj europski put nastavili u Europskoj ligi. Nakon slabog prvog poluvremena riječka momčad u nastavku je zaigrala malo konkretnije prema naprijed, ali i dalje nedovoljno da bi s prednošću dočekala uzvrat, piše HNK Rijeka.

U prvom poluvremenu nismo vidjeli puno kvalitetne igre, tek rijetke akcije koje su mirisale na opasnost i poneki udarac s distance koji nije bio precizan. Kod domaćina se u odličnom svjetlu pokazao napadač Sergiu Bus, odličan u igri leđima prema golu, pritom i jak na lopti…

Bus je stvarao najviše problema obrani Rijeke, često vezao Galešića i Bogojevića što je otvaralo prostor da se Neacsa i Pirvulescu ubacuju iz drugog plana. Kod Rijeke je u prvom poluvremenu igru vodila zadnja linija, napade su pokušavali organizirati Galešić i Radeljić, ali lopta (pre)često nije bila dovoljno brza da bi se otvorio prostor iza dvostrukog domaćeg bloka.

Kada bi se odigralo nekoliko brzih i preciznih dodavanja najčešće bi se došlo u opasnu situaciju, kao u 23. minuti kada je Čabraja ubacio s lijeve strane, a Obregon nedovoljno skrenuo loptu da bi istu usmjerio u okvir domaćeg gola.

U 41. minuti na sličan način Rijeka je zaprijetila i preko desne strane, ovoga puta ubacio je Hodža, a Obregon i Janković loše iskomunicirali tko će pokušati glavom završiti akciju. Kada dodamo jedan udarac Pašalića (20’) s distance koji je otišao pored gola, odnosno pokušaj Obregona (12’) koji je bio suviše iskosa da bi ugrozio domaćeg vratara, zaključili smo popis opasnih situacija pred golom Corvinula.

S druge strane Pirvulescu (25’), Bus (35’) i Iacob (45’) nisu bili precizni u svojim pokušajima i na odmor se otišlo bez golova.

U nastavak je Rijeka ušla odlučnije s dva brza pokušaja Jankovića (48’) i Pašalića (49’), u 51. s 18 metara svoj udarac oprobao je i Hodža pa je u 55. minuti Radeljić na drugoj vratnici zamalo zakasnio na ubačaj Jankovića iz prekida (i pritom se ozlijedio nakon sudara s vratnicom)…

I kada se činilo da pogodak visi u zraku, na drugoj strani je Bus zamalo zaledio Bijele. Velisar je ubacio s lijeve strane, a ponajbolji igrač na utakmici glavom pucao preko gola.

U 62. minuti veliku priliku imala je Rijeka nakon ubačaja Čabraje i pokušaja Hodže s osam, devet metara, ali domaći vratar nije imao problema s nedovoljno jakim udarcem. U 73. minuti novu priliku za Rijeku imao je Ivanović, nakon što je uporni Petrovič visoko u suparničkoj polovici osvojio loptu. Ivanović je s lijeve strane ušao u kazneni prostor i gađao dalji kut, ali nije bio precizan.

Uz po jedan pokušaj Fruka (81’) i Jankovića (90’+3’) iz prekida, do kraja utakmice najbolju priliku imao je Pirvulescu koji je, slično poput Ivanovića, s lijeve strane krenuo prema Zlomisliću, ali naš je vratar bio odlično postavljen pa je zaustavio njegov pokušaj.

Na kraju su mreže ostale netaknute, a odluka u putniku u treće kolo prolongirana za ogled na Kvarneru, piše HNK Rijeka.

Corvinul – Rijeka 0:0

SIBIU Gradski stadion. Gledatelja 9.000. Sudac: Philip Farrugia (Malta).

CORVINUL: Lefter, Iacob (od 54’ Lupu), Lica, Manolache, Velisar, Ubbink (od 89’ Bradu), Hrezdac, Neacsa, Roger, Bus, Pirvulescu.

RIJEKA: Zlomislić, Bogojević, Galešić, Radeljić (od 59’ Majstorović), Čabraja (od 78’ Smolčić), Selahi (od 59’ Fruk), Petrovič, Pašalić (od 86’ Butić), Hodža, Janković, Obregon (od 59’ Ivanović).

Željko Sopić: Za prolaz moramo realizirati prilike

Željko Sopić, trener nogometaša Rijeke, komentirao je remi bez golova protiv Corvinula u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za UEFA Europsku ligu.

– Ne mogu reći da sam previše zadovoljan. S druge strane prva je utakmica, znali smo da neće biti lagano na što sam i upozoravao uoči puta u Rumunjsku, da nećemo samo doći i odigrati utakmicu. S obzirom na rovitost igrača i neke stvari mislim da je rezultat najrealniji. Ne mogu se oteti dojmu da u nekim situacijama moramo biti odlučniji. Moramo pokazati zube, neke stvari moramo realizirati… Napadači nam već nekoliko utakmica ne mogu postići pogodak, moramo raditi na tome, rekao je Željko Sopić.

Utakmicu je obilježila ozljeda Stjepana Radeljića koji se u želji da postigne pogodak zabio u vratnicu.

– Rebrima je pogodio u stativu. Kada se ohladi ćemo konkretnije znati, ali nikako nije bio u mogućnosti nastaviti igru.

Bijele u četvrtak na domaćem travnjaku očekuje uzvratna utakmica u kojoj će se tražiti prolaz dalje.

– Očekujemo Rumunje koji će stati u niski blok i čekati svoje prilike iz kontranapada. Mi ćemo morati stvoriti puno prilika da bismo neke od njih realizirali i prošli ovo kolo europskog natjecanja, zaključio je Željko Sopić, piše HNk Rijeka.