U Zagrebačkoj županiji se traži 235 pomoćnika u nastavi

U Zagrebačkoj županiji se traži 235 pomoćnika u nastavi

U ZAGREBAČKOJ županiji sve je veća potreba za pomoćnicima u nastavi.

Zbog toga se na tom području provodi projekt “Prsten potpore” kojim se omogućava učenicima s teškoćama, da uz potporu pomoćnika u nastavi, sudjeluju u svim odgojno-obrazovnim aktivnostima. I ove je godine raspisan natječaj, i to za više od 200 pomoćnika u nastavi.

Traže se 235 pomoćnika u nastavi

Kako bi učenici s teškoćama nesmetano sudjelovali u svim aktivnostima u sljedećoj školskoj godini, Zagrebačka županija traži 235 pomoćnika u nastavi te jednog stručnog komunikacijskog posrednika. 

Zaposleni će pomagati 260 učenika u 40 osnovnih i srednjih škola.

“Škole kojima je osnivač Zagrebačka županija ne obuhvaćaju osnovne škole Samobora, Velike Gorice, Zaprešića i Vrbovca, ali obuhvaća sve ostale osnovne i srednje škole na području Zagrebačke županije. Nekako je već tradicionalno najveća potreba u onim sredinama koje inače imaju dobar inkluzivni odgoj i obrazovanje, tako da najviše pomoćnika u nastavi tražimo na području grada Sveti Ivan Zelina”, kazala je Ivančica Prugovečki, voditeljica projekta Prsten potpore, prenosi HRT.

Uvjeti

Od kandidata se očekuje da imaju afinitet prema djeci s teškoćama u razvoju. 

Uz to moraju imati završenu najmanje četverogodišnju srednju školu, biti punoljetni i ne smije se protiv njih voditi kazneni postupak. Broj potrebnih pomoćnika u nastavi raste tijekom godina.

“Prethodne godine cijeli projekt je bio financijski težak preko milijun i 200 tisuća eura, od čega je bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda plus milijun i 50 tisuća eura. Financijska alokacija za ovu godinu još nije poznata”, kazala je Prugovečki.

Projekt “Prsten potpore” provodi se već devet godina, a pomoćnici u nastavi učenicima s teškoćama mnogo znače. 

Osim što im pomažu svladati sve školske zadatke i aktivnosti, potpora su i u socijalizaciji s vršnjacima., prenosi Index.hr