U najnovijoj anketi Kamala Harris ispred Donalda Trumpa…

U najnovijoj anketi Kamala Harris ispred Donalda Trumpa…

Potpredsjednica Kamala Harris povećala je prednost od marginalnih dva posto u odnosu na republikanca Donalda Trumpa nakon što je predsjednik Joe Biden završio svoju kampanju za reizbor i predao kandidaturu njoj, pokazala je anketa Reuters/Ipsos.
Anketa, provedena u ponedjeljak i utorak, pratila je Nacionalnu konvenciju republikanaca na kojoj je Trump u četvrtak službeno prihvatio nominaciju svoje stranke i Bidenovu najavu u nedjelju da napušta utrku i podupire Kamalu Harris.

Harris, čija kampanja kaže da je osigurala demokratsku nominaciju, vodila je pred Trumpom 44% prema 42% u nacionalnoj anketi, što je razlika unutar statističke pogreške od 3 posto.
Harris i Trump bili su izjednačeni s 44% u anketi od 15. do 16. srpnja, a Trump je vodio za jedan postotak u anketi od 1. do 2. srpnja, oboje unutar statističke pogreške od 3%.
Dok istraživanja diljem zemlje daju važne signale američke potpore političkim kandidatima, samo nekoliko konkurentnih država obično mijenja ravnotežu u izbornom kolegiju SAD-a, koji na kraju odlučuje tko će pobijediti na predsjedničkim izborima., piše reuters