HDZ je radio anketu o mogućim kandidatima za Pantovčak, pogledajte rezultate

HDZ je radio anketu o mogućim kandidatima za Pantovčak, pogledajte rezultate

HDZ je ispitivao neka imena koji bi mogli ići u utrku za Pantovčak. DP nije spreman dati podršku nekome od istaknutih HDZ-ovih ljudi, ali kandidat koji bi bio “kišobran” za širu priču, bio bi im prihvatljiv.

Stranke se pripremaju za predsjedničke izbore. Marija Selak Raspudić službeno je potvrdila da ide u utrku. Nestrpljivo se očekuje kandidat HDZ-a, kojega bi ta stranka trebala potvrditi do proslave Oluje 5. kolovoza, a moguće i ranije, do Sinjske alke koja se održava 2. i 3. kolovoza, jer su ti dani idealni za promociju novog kandidata, piše Novi list.

HDZ-u je cilj da taj kandidat može okupiti cijelu vladajuću većinu i Domovinski pokret i ostale partnere poput HSLS-a, HNS-a i drugih.

U anketi koju je HDZ proveo kako bi utvrdio rejting svojih potencijalnih kandidata za predsjednika države, prvi je po rejtingu dr. Dragan Primorac, slijedi ministar obrane Ivan Anušić, a potom i ostali, od pisca Mire Gavrana nadalje, javlja Novi list.

Pretpostavlja se da će kandidat HDZ-a biti nadstranački te je stoga u anketi i ispitivan rejting nestranačkih ljudi poput Dragana Primorca, Mire Gavrana ili Zlatka Mateše.

DP nije spreman dati podršku nekome od istaknutih HDZ-ovih ljudi, ali kandidat koji bi bio “kišobran” za širu priču, bio bi im prihvatljiv.

Za HDZ je bitno da se u prvom krugu glasovi birača na desnom centru ne rasipaju na više kandidata, kao što je bio slučaj na prošlim izborima kad je Kolinda Grabar Kitarović u prvom krugu dobila 26 posto glasova, a Miroslav Škoro 24 posto, podjeća Novi list.