S nožem upao u turističku agenciju, hrvao se sa strancima pa pobjegao s novcem: Policija ga je brzo uhvatila

S nožem upao u turističku agenciju, hrvao se sa strancima pa pobjegao s novcem: Policija ga je brzo uhvatila

Istraživanjem je otkriveno da je pljačkaš, 28-godišnjak, tek dan ranije pušten iz zatvora.

Subotnje poslijepodne u Splitu pretvorilo se u scenu prave kriminalističke drame kada je nepoznati muškarac, naoružan nožem, upao u turističku agenciju i uz prijetnju zatražio novac. Prestrašena djelatnica agencije predala mu je novčanik, nakon čega je pljačkaš pokušao pobjeći. U tom trenutku, dvojica stranih državljana pokušala su ga zaustaviti, no došlo je do naguravanja i fizičkog obračuna. Pljačkaš je uspio pobjeći nakon što je udario jednog od njih i ponovno se domogao noža koji mu je pao tijekom borbe.

Odmah nakon dojave u 13:30 sati, policija je krenula u potragu za počiniteljem. Brzom akcijom utvrđen je identitet pljačkaša, koji je već bio poznat policiji zbog teških kaznenih djela. Intenzivna potraga završila je uspješno te su pripadnici Jedinice specijalne i interventne policije Split muškarca uhitili i priveli na kriminalističko istraživanje. Istraživanjem je otkriveno da je pljačkaš, 28-godišnjak, tek dan ranije pušten iz zatvora. Osim oružane pljačke turističke agencije, policija je utvrdila da je isti muškarac samo 15 minuta ranije pokušao provaliti u prenoćište, no iz nepoznatih razloga nije uspio ništa otuđiti. Pljačka u agenciji rezultirala je plijenom od 130 eura.

Daljnjim istraživanjem otkriveno je da je 28-godišnjak između 14. i 17. lipnja ove godine provalio u stan iz kojeg je ukrao mobitel te počinio značajnu materijalnu štetu unutar stana, razbivši umivaonik, drvenu policu i kliznu stijenu od tuša, pričinivši štetu od 1.229 eura. Protiv 28-godišnjaka podnesena je kaznena prijava zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela razbojništva, krađe, oštećenja tuđe stvari i teške krađe u pokušaju. U nedjelju poslijepodne predan je pritvorskom nadzorniku., piše Vecernji.hr