Ministar Piletić: “Dosad nije bilo nikakvih problema u Domu. Sin je rijetko posjećivao majku”

Ministar Piletić: “Dosad nije bilo nikakvih problema u Domu. Sin je rijetko posjećivao majku”

Ministar Piletić: “Dosad nije bilo nikakvih problema u Domu. Sin je rijetko posjećivao majku”

Povodom tragičnog događaja u Domu za starije i nemoćne osobe u Daruvaru ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić sa suradnicima posjetio je Područni ured Hrvatskog zavoda za socijalni rad u Daruvaru.

Umirovljeni vojni policajac (51) u Domu za starije ubio je petero ljudi – majku, štićenike i djelatnicu. Napadač je nakon masakra uhićen.

“Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike uz Hrvatski zavod za socijalni rad kroz tim za psihosocijalnu podršku pružit će svu potrebnu pomoć i podršku zaposlenicima, korisnicima, ali i njihovim obiteljima”, poručili su iz ministarstva.

Ministar Marin Piletić poručio je da je u tijeku organizacija premještaja svih korisnika koji su ostali u Domu za starije u kojemu je počinjen zločin.

“Stručni tim i krizni stožer zajedno sa psiholozima Opće bolnice u Požegi su na terenu i pružit će svu potrebnu stručnu pomoć korisnicima doma, tako i djelatnicima. Želim izraziti sućut svim obiteljima, neke smo i vidjeli u područnom uredu Centra za socijalni rad”, rekao je. Poručio je da dosad nije bilo nikakvih problema u Domu.

“Majka počinitelja je 10 godina bila štićenica doma. Osnovali smo krizni stožer kako bismo došli do svih članova obitelji korisnika doma. Policija provodi istragu. Imamo smrtno stradalih na licu mjesta, jedna je osoba preminula u bolnici u Virovitici, pet osoba ima teške tjelesne ozljede i u bolnici su u Pakracu. Dok ne završi obrada, ne možemo davati informacije. Ukupno je bilo 20 štićenika”, rekao je.

“Saznali smo da nikad nije bilo nikakvih problema između majke i počinitelja, to je rekla vlasnica doma. Riječ je o odnosu majke i sina i nije se mogao spriječiti njihov susret”, rekao je te dodao da  je sin rijetko posjećivao majku., javlja dnevnik.hr