Pogledajte kako Trump naziva Kamallu, snimka je zapalila internet: ‘Ona je luda. Potpuno udarena!‘

Pogledajte kako Trump naziva Kamallu, snimka je zapalila internet: ‘Ona je luda. Potpuno udarena!‘

Na posljednjem predizbornom skupu Donald Trump ponovno je vrijeđao američku potpredsjednicu Kamalu Harris

Nakon atentata tijekom predizbornog skupa u Pennsylvaniji na bivšeg američkog predsjednika i pretendenta na novi mandat u Bijeloj kući, Donalda Trumpa, problem političkog nasilja postao je glavna tema rasprava u američkoj javnosti. No, upravo je Trump od početka svoje prve utrke za predsjednika i posebno tijekom predsjedničkog mandata bio taj koji se obilato služio retorikom nasilja i vrijeđanja u svojim sukobima s neistomišljenicima, što je kulminiralo napadom njegovih fanatičnih pristaša na Capitol nakon što je

Preživjevši atentat, Trump je govorio o ujedinjenju nacije, no ubrzo se očito – kao što su primijetili brojni komentatori na društvenim mrežama koji su pogledali snimku njegovog novog napada na potpredsjednicu Kamallu Harris – ponovno vratio svojoj staroj retorici, vrijeđanja i omalovažavanja. Nova meta mu je, čini se, upravo američka potpredsjednica, o kojoj se sve češće govori kao i najizglednijoj kandidatkinji demokrata za funkciju predsjednika SAD-a ukoliko se predsjednik Joe Biden ipak povuče iz utrke.

Deseci demokratskih zastupnika i utjecajnih članova Demokratske stranke pozvali su do sada Bidena da odstupi i bude zamijenjen na vrhu demokratske liste nakon što je za mnoge alarmantno loš nastup u debati s Trumpom u lipnju povećao zabrinutosti vezanu uz njegovu dob te mentalne i uopće zdravstvene sposobnosti da pobijedi Trumpa u studenom. Biden je do sada inzistirao na tome da ne odustaje od utrke, a trenutačno se nalazi u samoizolaciji zbog zaraze Covidom-19.

Možda se Kamala Harris na Trumpovom nišanu našla upravo zato što je sam republikanski kandidat percipira kao moguću glavnu prijetnju u utrci za novi mandat, što u njegovom timu izaziva nemir i poziv na kampanju njezine kompromitacije, kako je Jutarnji list pisao.

Najnoviji komentari Donalda Trumpa, u kojima je Kamalu Harris nazvao “ludom”, izazvali su bijes na društvenim mrežama. Trump je to izjavio na predizbornom skupu u Grand Rapidsu i državi Michigan u subotu, svom prvom predizbornog skupu otkako je preživio pokušaj atentata u Butleru u Pennsylvaniji. Skup je također bio prvi otkako je ranije ovog tjedna službeno prihvatio nominaciju za republikansku stranku.

Na subotnjem skupu Trump je upitao okupljene pristaše koga bi voljeli vidjeti kao njegovog protukandidata u studenom. Publika je klicala Bidenu i glasno zviždala kada je upitao za Harris, kako je izvijestio Associated Press, a prenosi Newsweek.

U jednom trenutku, Trump se podrugljivo osvrnuo na video snimke na kojima se Harris smije, a koje su postale viralne. “Ja je zovem Kamala koja se smije”, rekao je Trump. “Jeste li je vidjeli kako se smije? Ona je luda. Znate, po smijehu se može puno toga zaključiti. Ne, ona je luda. Ona je udarena. Nije toliko luda kao Nancy Pelosi“, izjavio je.

‘To je taj novi Trump?‘

Trumpove izjave izazvale su mnoštvo reakcija, a glumac Jon Cryer napisao je na X-u da su Trump i njegovi pristaše “duboko uplašeni crne žene koja je sposobna osjećati radost”. Drugi su prozivali Trumpa da se vratio napadima na svoje političke suparnike unatoč svojim ranijim pozivima na nacionalno jedinstvo nakon pokušaja atentata. Kada je prihvatio nominaciju Republikanske stranke na republikanskoj nacionalnoj konvenciji u četvrtak, Trump je pozvao na jedinstvo i rekao da se “kandidira za predsjednika cijele Amerike, a ne polovice Amerike”.

“Novi ton… jedinstvo… nježniji, ljubazniji Donald Trump”, komentirao je demokratski strateg Adam Parhomenko na X-u, uz isječak Trumpovih primjedbi o Harris. Na profilu Republikanci protiv Trumpa sličan komentar. “Rekli su: ‘Trump je drugi čovjek.‘ ‘Trump se okreće ujedinjenju‘. ‘Promijenit će ton.‘”. Drugi korisnik napisao je da se Trump “ruga” i “blati” Harris. “Nije se promijenio od napada na njega. On je zao, odvratan i degutantan kao što je uvijek bio”, zaključio je., prenosi jutarnji