Nastali kilometarski zastoji na cestama, velika kolona kod Svetog Roka

Nastali kilometarski zastoji na cestama, velika kolona kod Svetog Roka

Na hrvatskim cestama prema moru velike su gužve, a kolonama kumuju i prometne nesreće.

Smanjila se gužva koja je jutros nastala na zagrebačkoj obilaznici prema Lučkom, gdje se vozilo u koloni dugoj 10 km. Još postoji uvijek veća gustoća prometa između naplatne postaje Lučko i čvora Bosiljevo 2 u oba smjera, ali se tek povremeno vozi u kolonama u pokretu s mogućim kratkotrajnim zaustavljanjem.

“Veća je gustoća prometa na pojedinim dionicama autocesta, prilazima turističkim središtima duž jadranske obale, cestama u Istri, pojedinim graničnim prijelazima te trajektnim lukama i pristaništima. Pozivamo vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama“, objavljeno je na stranici Hrvatskog autoklub.

“Povremena su usporavanja, vožnja u koloni u pokretu i kraća zaustavljanja u zonama naplatnih postaja, tunela i odmorišta te na dionicama gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju. Potreban je dodatan oprez i strpljenje”, dodaje se.

U zoni tunela Mala Kapela nastala je kolona od 1 km u smjeru Zagreba, a u zoni tunela Sveti Rok u smjeru Dubrovnika vozi se u koloni od 11 km. Kolona vozila između tunela Čelinka i tunela Sveti Rok u smjeru Zagreba duga je oko 5 km.

Na Krku je u smjeru kopna nastala kolona vozila mosta od Malinske.

Pred naplatom Trakošćan u smjeru Zagreba kolona je oko 1,5 km, a proteže se i u Sloveniju, a pred naplatnom postajom Lipovac u smjeru graničnog prijelaza Bajakovo kolona je oko 3 km. Ispred graničnog prijelaza Bajakovo nastala je kolona duga oko 5 km.

Što se tiče Istarskog ipsilona, pojačan je promet u smjeru Slovenije, a nastale je kolona duga oko 6 km. Na čvoru Matulji u smjeru Rijeke kolona je oko 4 km., piše dnevnik.hr