FOTO Ogromne gužve na cestama: Na Lučkom kolona od 10 km, čeka se i na granici

FOTO Ogromne gužve na cestama: Na Lučkom kolona od 10 km, čeka se i na granici

Na zagrebačkoj obilaznici je iz smjera istoka prema Lučkom nastala velika gužva. Hrvatski autoklub (HAK) je izvijestio da je kolona iz smjera čvora Buzin duga 10 km, a iz smjera čvora Zagreb zapad 1 km.

“Veća je gustoća prometa na pojedinim dionicama autocesta, prilazima turističkim središtima duž jadranske obale, cestama u Istri, pojedinim graničnim prijelazima te trajektnim lukama i pristaništima. Pozivamo vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama“, objavljeno je na stranici HAK-a.

“Povremena su usporavanja, vožnja u koloni u pokretu i kraća zaustavljanja u zonama naplatnih postaja, tunela i odmorišta te na dionicama gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju. Potreban je dodatan oprez i strpljenje”, dodaje se.

Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1Gužva na zagrebačkoj obilazniciFoto: Screenshot

Osim u okolici Zagreba, između čvora Bosiljevo 2 i tunela Mala Kapela u smjeru Dubrovnika vozi se kolona u pokretu s kraćim zastojima. Pred naplatom Trakošćan u smjeru Zagreba kolona je oko 1,5 km, a proteže se i u Sloveniju, zbog većeg priljeva vozila zabranjeno je prometovanje za teretna vozila i autobuse od čvora Krapina do čvora Đurmanec u oba smjera.

Pred naplatnom postajom Lipovac u smjeru graničnog prijelazam Bajakovo u smjeru istoka kolona osobnih i teretnih vozila je oko 2 km., piše dnevnik.hr