Državna tajnica DP-a u ministarstvu kulture ! – Posao će mi biti muzeji i arhivi, ali ću s jednim okom gledati na kazalište

Državna tajnica DP-a u ministarstvu kulture ! – Posao će mi biti muzeji i arhivi, ali ću s jednim okom gledati na kazalište

Nekadašnja intendantica HNK u Osijeku, Dražena Vrselja, na današnjoj je konferenciji za novinare službeno predstavljena kao nova članica Domovinskog pokreta i državna tajnica u Ministarstvu kulture.

Najavljujući Vrselju pred novinarkama i novinarima u sjedištu DP-a u Osijeku njena kolegica iz kulture i stranke, Jesenka Ricl je, čestitajući joj, rekla kao je riječ o osobi koja je “vrhunski profesionalac i koja se budi, živi i odlazi na spavanje s kulturom”.

– Dražena je prva žena na čelu osječkog HNK koja iza sebe ima 33-godišnje iskustvo rada u kazalištu i kulturi, rekla je Ricl.

Vrselja je rekla kako će odgovorno i profesionalno, bez trunke taštine odraditi pred nju postavljane zadaće te kako vjeruje da će ju prepoznati najprije po rezultatima.

– Do sada nisam bila članica nijedne stranke, a u pozadini ovog imenovanja naravno da stoji i program stranke, ali i profesionalno i životno iskustvo te obiteljske vrijednosti do kojih držim.

Vrselja je rekla da će u ministarstvu preuzeti posao koji je do sada obavljao državni tajnik dr.sc. Ivica Poljičak, koji je na vlastiti zahtjev razriješen te dužnosti u Ministarstvu kulture i medija, a koju je obnašao od prosinca 2016. godine.

Prema riječima Vrselje on će još neko vrijeme ostati u ministarstvu kao savjetnik, a ona će preuzeti „brigu” o arhivima, muzejima i čitaonicama.

– Što se tiče kazališta i kulture i umjetnosti, nadam se da će i to u budućnosti biti dio mog posla, rekla je Vrselja.

Dotaknula se i medija, s kojim je godinama uspješno surađivala na raznim funkcijama, rekavši kako će biti, gdje god i kad god bude mogla zagovaratelj korektnih novinarskih izvješća.

Što se tiče Osijeka za sada zna da se priprema rekonstrukcija zgrade HNK, nova zgrada arhiva za arhivsku građu te projekt čitaonice Sveučilišta u kampusu. Pohvalila je i projekt Panonskog festivala knjige, spomenuvši dobru suradnju Ivane Šojat, začetnice projekta festivala, s ministarstvom.

– Domovinski pokret ima određene vizije i strategije koje ćemo dogovarati u Ministarstvu kulture, a što se tiče uklanjanja spomenika agresorskih vojski iz Domovinskog rata, mi u ministarstvu ćemo biti partner i potpora Vladi koja će donijeti konačne odluke. Mogu vam samo reći da je veći dio moje obitelji bio u Domovinskom ratu i da neke stvari nisu riješene do kraja, poručila je nova državna tajnica u Ministarstvu kulture i medija Dražena Vrselja., piše HRT