Kakav gaf! U Europskom parlamentu pokraj Hrvatske stavili pogrešnu zastavu

Kakav gaf! U Europskom parlamentu pokraj Hrvatske stavili pogrešnu zastavu

Europski parlament mjesto je u kojemu se donose važne odluke za sve stanovnike Europske unije, no čini se da ljudi koji ondje rade ipak trebaju popraviti svoje znanje, barem kad je riječ o zastavama država članica.

Novinarka Dnevnika Nove TV Jasmina Bojić, koja se trenutačno nalazi u Strasbourgu, gdje prati glasanje u Europskom parlamentu, primijetila je kako je zastava u izborniku pokraj Hrvatske pogrešna.

Na mjestu gdje je trebala biti hrvatska, nalazi se zastava Kostarike. Ista je situacija i sa zastavama Grčke, Slovenije i Švedske.

U izborniku za prijevode na stranicama EP-a pokraj hrvatskog je pogrešna zastavaU izborniku za prijevode na stranicama EP-a pokraj hrvatskog je pogrešna zastavaFoto: DNEVNIK.hr

Europski parlament ima poseban ured koji se bavi upravo takvim tehnikalijama pa je cijela situacija još nevjerojatnija. Događalo se već da zamijene zastave nekih država članica zbog sličnog naziva poput Slovenije i Slovačke, no sada je greška još gora jer su u izborniku zastave nekih zemalja koje nisu niti u Europi.