Želite odmor na plaži, ali ne podnosite vrućinu? Evo gdje morate otići

Želite odmor na plaži, ali ne podnosite vrućinu? Evo gdje morate otići

Zbog ekstremnih vrućina koje haraju popularnim obalnim odredištima na Mediteranu i šire, njihova privlačnost počinje opadati.

Međutim, nemojte odmah odustati od ljetovanja ako ne podnosite vrućine jer mnoge plaže u sjevernoj i zapadnoj Europi još uvijek imaju temperature ispod 30 stupnjeva.

Evo nekih od najboljih odredišta za plažu i kupanje u Europi, a koja trenutačno nisu pogođena toplinskim valovima.

Lagos, Portugal

Sunce sija u portugalskom Algarveu – ali većina mjesta bilježi najviše temperature između 24 i 30 stupnjeva. Sa svojim zidinama okruženim starim gradom, upečatljivim liticama i prekrasnim plažama, Lagos je savršeno mjesto za opuštajući odmor na moru. Za još niže temperature, koje dosežu najviše 24 stupnjeva, sjeverni portugalski grad Porto nudi savršenu mješavinu urbane kulture i pješčanih plaža.

San Sebastian, Španjolska

Dok je južna Španjolska pogođena upozorenjima o pretjeranoj vrućini, na sjeveru zemlje lakše se diše. Odmaralište San Sebastián trenutno ima najviše temperature između 23 i 27 stupnjeva, što ga čini izvrsnim obalnim bijegom od vrućine.

Biarritz, Francuska

Biarritz se nalazi na francuskoj strani Baskije. S trenutnim najvišim temperaturama između 23 i 29 stupnjeva, ovaj primorski grad u jugozapadnoj Francuskoj nudi hladniju alternativu mediteranskim plažama u zemlji. Privlači surfere dugim pješčanim plažama i raznolikim valovima.

Ljetovalište Jurmala u Latviji

Latvija se može pohvaliti obalom dugom 500 km prošaranom bijelim pijeskom i borovom šumom. Ljetovalište Jurmala karakterizira borove šume i široke plaže, a temepratura se kreće od 23 do 29 stupnjeva, piše euronews., prenosi N1.