Ovi prirodni pripravci smanjuju znojenje: Pomaže i jedan sok

Ovi prirodni pripravci smanjuju znojenje: Pomaže i jedan sok

Niz prirodnih sastojaka može nam pomoći u danima visokih temperatura, a lako ih je napraviti i kod kuće. Usput, radi se o povrću koje nam je ionako potrebno

Na visokim temperaturama idealno je piti što više vode, ali i sokova koji pomažu čitavom organizmu. Možemo više konzumirati određeno povrće, sirovo ili na salatu. Osim toga, tu su neki od sastojaka koji nam mogu koristiti kao prirodan deodorans.

Sok od rajčice

Zahvaljujući prirodnim diuretičkim svojstvima, sok od rajčice pomaže u detoksikaciji tijela, odnosno potiče izlučivanje viška soli i toksina iz tijela, što može pomoći u smanjenju znojenja.

Osim toga, rajčice sadrže određene spojeve, poput fitonutrijenata, koji mogu pomoći u regulaciji tjelesne temperature i smanjenju znojenja. Kalij prisutan u rajčicama pomaže u održavanju ravnoteže elektrolita i sprječava prekomjerno znojenje.

Za metodu učinkovitog smanjenja znojenja isprobajte tri soka od rajčice na dan.

Pomaže i neko povrće

Zahvalno je i povrće koje snižava temperaturu tijela, tako da će vas rashladiti, a ujedno na taj način možete spriječiti znojenje.

Najbolji u tome su krastavac, zelena salata, špinat i rotkvice jer sadrže veliku količinu vode, zahvaljujući čemu pomažu tijelu da se oslobodi viška topline i tako ga rashlađuju.

Isprobajte i recepte za tekućine koje treba mazati na tijelo, kao prirodni antiperspirant.

Kadulja je bogata magnezijem

Kadulja djeluje kao prirodni antiperspirant te je bogata magnezijem i vitaminom B, koji utječu na aktivnost znojnih žlijezda.

Za pripremu čaja od kadulje, stavite žličicu suhe kadulje u šalicu od 250 ml prokuhale vode, poklopite i ostavite da odstoji pet minuta.

Nakon toga procijedite čaj i kada se ohladi dodajte malo limunovog soka. Pijte ga dva puta dnevno.

Možete isprobati još jedan recept – žličicu čaja od kadulje stavite u dvije šalice proključale vode. Kada se ohladi na sobnu temperaturu, natopite gazu ili krpu u čaju i prebrišite dijelove tijela gdje se najviše znojite.

Limunov sok

Limun je također poznat kao prirodni antiperspirant koji pomaže u sprječavanju znojenja.

Napravite sok od jednog limuna i izlijte ga u čašu vode. Natopite ručnik u ovoj mješavini i premažite tijelo, posebno dijelove gdje se najviše znojite. Nakon 20 minuta istuširajte se hladnom vodom.

Ovaj postupak ponavljajte jednom dnevno, ali izbjegavajte izlazak na sunce odmah nakon tretmana.

Crni čaj

Još jedna učinkovita metoda za smanjenje znojenja je korištenje crnog čaja.

U četiri šalice prokuhale vode skuhajte dvije vrećice crnog čaja i ostavite 10 minuta. Kada se čaj ohladi, natopite krpu ili ručnik i prebrišite njime vrat, pazuhe, leđa, lice, stopala i dlanove.

Redovitim ponavljanjem ovog tretmana jednom dnevno, učinak će biti vidljiv nakon nekoliko tjedana. Sastojci crnog čaja smanjuju znojenje i uništavaju bakterije koje uzrokuju neugodan miris tijela., piše 24sata.