Mladić (23) vodio ljubav s djevojčicom (14). Prijeti mu višegodišnji zatvor

Mladić (23) vodio ljubav s djevojčicom (14). Prijeti mu višegodišnji zatvor

Mladiću (23) prijeti višegodišnji zatvor jer je imao spolne odnose s malodobnom kućnom prijateljicom, 14-godišnjakinjom.

Prema optužnici, učinio je to triput u lipnju i srpnju u svojem automobilu. Počinio je, dakle, tri kaznena djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta – spolnom zlouporabom djeteta mlađeg od 15 godina. Za svako od tih nedjela može dobiti od 3 do 12 godina zatvora.

Najprije je sredinom lipnja u noći odvezao automobilom djevojčicu na sporedni put kod mjesta u središnjoj Hrvatskoj te na stražnjem sjedalu obavio s njom spolni odnošaj. Potom je isto učinio potkraj lipnja te početkom srpnja, iza ponoći, na hipodromu.

Mladić se branio kako s djevojčicom nikad nije imao spolni odnos, ali priznaje kako su ponekad znali biti u širem društvu vani. Susjedi su i poznaju se cijeli život, a on ju je, kaže, čuvao dok je bila mala.

“No, ona je rekla roditeljima da je spavala sa mnom, pa sam imao okršaj s njezinim tatom i mamom. Tražili su da prekinem svaki kontakt s njom i otad se ne viđamo, niti komuniciramo. Ali, ja s njom nikad nisam spavao”, branio se mladić.

Djevojčica je u istrazi navela kako su doista imali triput spolne odnose u njegovu automobilu.

“Znao je koliko imam godina jer sam mu to rekla, na što je on rekao ‘dobro, u redu’. Taj prvi put smo bili u noći na sporednom putu, pričali i zezali se, pa smo vodili ljubav. Ja sam svjesno na to pristajala, nije bilo nikakvih nagovaranja, ni prisile”, ispričala je.

Navodi kako se ona njemu prva javila na Instagram, pa su se počeli dopisivati i tako je to krenulo. Mladić, inače, danas živi i radi u inozemstvu te ima djecu. Optužnica je nepravomoćna i na nju se može žaliti., piše danica.hr