Ovo je superheroj koji je bio iza Trumpa: Stradao je štiteći kćer i suprugu od metka atentatora

Ovo je superheroj koji je bio iza Trumpa: Stradao je štiteći kćer i suprugu od metka atentatora


Identificiran je čovjek iz publike ubijen u pokušaju atentata na Donalda Trumpa na njegovom skupu u Pennsylvaniji.

Corey Comperatore, umirovljeni vatrogasni zapovjednik općine Buffalo, sjedio je iza bivšeg predsjednika kojeg je ubio 20-godišnji Thomas Matthew Crooks, napadač.

Ovaj 50-godišnjak umro je kao heroj jer je njegova obitelj otkrila da je štitio svoju mladu kćer i suprugu od pucnjave kada je ubijen.

Ljudi su mu pokušavali spasiti život na tribinama u Butleru nakon što je Crooks otvorio vatru s krova udaljenog 130 metara.

Članovi obitelji odali su počast Comperatoreu koji je bio dobro poznat u zajednici.

Njegova sestra je na Facebooku napisala: Trumpov skup je odnio život mog brata, Coreya Comperatorea. Mržnja prema jednom čovjeku oduzela je život čovjeku kojeg smo najviše voljeli. Bio je heroj koji je štitio svoje kćeri.

Identificirani strijelac, Crooks, bio je registrirani republikanac koji je u prošlosti donirao predsjedniku Bidenu. Motiv zašto je pokušao oduzeti život bivšem predsjedniku Trumpu policija još uvijek istražuje.

‘Njegova supruga i djevojke upravo su proživjele nezamislivo. Moj mlađi brat upravo je napunio 50 godina i imao je još toliko života za doživjeti.

‘Mržnja nema granica, a ljubav nema granica. Molite se za moju šogoricu, nećakinje, moju majku, sestru, mene i njegove nećake i nećake jer ovo izgleda kao užasna noćna mora, ali znamo da je to naša bolna stvarnost.’

Njegova kći Allyson napisala je na društvenim mrežama: ‘Umro je kao pravi superheroj.’

‘Neće vam reći koliko je brzo mamu i mene bacio na tlo. Neće vam reći da je on zaštitio moje tijelo od metka koji je išao na nas.’

‘Volio je svoju obitelj. Zaista nas je volio dovoljno da primi metak za nas’, nastavila je u emotivnoj objavi, prenosi Daily Mail.

Guverner Pennsylvanije Josh Shapiro rekao je da je Comperatore umro kao heroj dok se bacio na svoju obitelj kako bi ih zaštitio od kiše metaka.

Rekao je da je Comperatore bio i vatrogasac.

‘Corey je svake nedjelje išao u crkvu zbog svoje voljene zajednice. A posebno Corey voli svoju obitelj. Corey je bio strastveni pristaša bivšeg predsjednika i bio je tako uzbuđen što je sinoć bio s njim ‘, rekao je guverner u nedjelju.

‘Pitao sam Coreyjevu ženu bi li bilo u redu da joj kažem da smo razgovarali. Rekla je da. Također me je zamolila da ispričam svima vama da je Corey umro kao heroj.’

Liječnik hitne pomoći na skupu Donalda Trumpa otkrio je kako je oživljavao Comperatorea nakon što ga je pogodio metak namijenjen bivšem predsjedniku.

»Čuo sam pucnjeve. Mislio sam da počinju petarde. Netko tamo je vrištao ‘upucan je, upucan je’, rekao je čovjek kojemu je krv poprskana po bijeloj američkoj košulji. »Pa sam se probio. Rekao sam da sam liječnik hitne službe. Dopusti mi da ti pomognem.’

‘Tip koji se okrenuo bio je zaglavljen između klupa i imao je ozljedu glave’, rekao je za CBS News., prenosi Hrvatska danas