Niz razloga: Evo zašto žene u 60-ima ostavljaju svoje muževe

Niz razloga: Evo zašto žene u 60-ima ostavljaju svoje muževe

Ako više nisu sretne u svojoj vezi ili nisu bile sretne dugo vremena, sada se osjećaju osnažene da naprave promjenu i krče vlastite putove sa ili bez svojih muževa

Nakon niza godina životnog iskustva, žene u 60-ima znaju što će podnijeti, a što neće. Ako više nisu sretne u svojoj vezi ili nisu bile sretne dugo vremena, sada se osjećaju osnažene da naprave promjenu i pronađu vlastiti put sa ili bez svojih muževa.

Nedostatak emotivne veze

Mnoge žene u svojim 60-ima ostavljaju svoje muževe jer osjećaju nedostatak emocionalne intimnosti i razumijevanja u svojim brakovima. S godinama, emocionalna nepovezanost može postati izraženija, što dovodi do osjećaja usamljenosti unutar veze.

Želja za samostalnošću

Nakon godina davanja prioriteta drugima, neke žene u svojim 60-ima odlučuju napustiti brakove koji su restriktivni ili ne ispunjujući kako bi ponovno otkrile svoju individualnost. Odluka može proizaći iz želje da donose životne izbore koji su u potpunosti njihovi, bez kompromisa ili pregovora.

Kako žene ulaze u 60-e, njihovi se prioriteti mogu značajno promijeniti, što često dovodi do preispitivanja njihovih veza. Ono što se nekada činilo podnošljivim ili prihvatljivim kod partnera možda više nije u skladu s njihovim trenutnim vrijednostima ili životnim težnjama. To može potaknuti odluku da odu i nastave život koji je više usklađen s njihovim potrebama.

Financijska neovisnost

Ekonomska samodostatnost osnažila je više žena da napuste nezadovoljavajuće brakove nego ikad prije. Do svojih 60-ih godina mnoge su žene osigurale vlastite fondove za mirovinu, imovinu ili nasljedstvo, što im daje financijska sredstva za samostalan život.

Zdravi način života

Napredak u zdravlju i dugovječnosti znači da žene žive dulje, zdravije živote, što može potaknuti ponovnu procjenu njihove sreće i dugoročnog ispunjenja. Shvaćajući da su pred njima možda desetljeća vitalnosti, žene u svojim 60-ima mogle bi napustiti nezadovoljavajući brak kako bi najbolje iskoristile svoje preostale godine.

Sindrom ‘praznog gnijezda’

Nakon što djeca napuste dom, dinamika braka može se dramatično promijeniti, otkrivajući temeljne probleme koji su prije bili zasjenjeni obavezama odgoja djece. Praznina ‘gnijezda’ može dovesti do osjećaja besmislenosti i želje za promjenom, što neke žene navodi da napuste svoje brakove u potrazi za novim značenjima i avanturama.

Nedostatak fizičke intimnosti

Tjelesna intimnost se u mnogim brakovima s vremenom smanjuje, a nekim je ženama ovaj aspekt veze najvažniji. Nedostatak fizičke blizine može dovesti do osjećaja zapostavljenosti i emocionalne izolacije, što može potaknuti odluku o odlasku.

Želja za duhovnim rastom

Osobni razvoj ne prestaje ni u jednoj dobi, stoga mnoge žene u svojim 60-ima kreću na putovanja samospoznaje i osobnog rasta. Ponekad rast znači napuštanje odnosa koji više ne podržavaju njihove osobne težnje. Te žene mogu ostaviti svoje muževe kako bi se posvetile interesima, karijerama ili obrazovanju koje su odgodile zbog bračnih ili obiteljskih obaveza, piše msn., prenose 24sata