Sloveniju poharala jaka olujna ćelija: Kreće se prema nama

 Sloveniju poharala jaka olujna ćelija: Kreće se prema nama

Olujna aktivnost nastavit će se još nekoliko sati, ali će se smiriti u nedjelju navečer

U kasnim jutarnjim satima nad Slovenijom su se pojavile jake olujne ćelije koje su se u ranim poslijepodnevnim satima pomaknule prema sjeveroistoku, piše 24ur.

Olujni sustav s jakim pljuskovima i udarima vjetra iznad središnje Slovenije poslijepodne se premjestio u smjeru Slovenske Bistrice i Ptuja. Jake tuče bilo je i u Velenju i Slovenskim Konjicama. Olujni sustav sada se pomiče prema krajnjem istoku zemlje, a okrznut će i sjeverni dio Hrvatske. Zbog toga bi na oprezu trebali biti i stanovnici sjevernih hrvatskih regija, ponajprije Hrvatskog zagorja i Međimurja.

DHMZ je za zagrebačku regiju u koju spadaju Podravina i Prigorje izdao žuti meteoalarm zbog mogućeg grmljavinskog nevremena praćenog naletima jakog vjetra pa čak i tučom, koja je jučer pogodila Zagorje.Image

Foto: AccuWeather

U Štajerskoj je poslijepodne nekoliko minuta padala tuča. Agencija za okoliš izdala je narančasto upozorenje za velik dio Slovenije zbog velikog toplinskog opterećenja zbog kojeg se navečer u središnjoj i sjeveroistočnoj Sloveniji mogu pojaviti jača nevremena.

Prema agenciji, olujna aktivnost nastavit će se još nekoliko sati, ali će se smiriti u nedjelju navečer. Pritom je moguća stagnacija oborinskih voda i porast bujičnih vodotokova.Image

Foto: 24 ur

Bez obzira na i dalje će biti toplo, a na jugoistoku bi dnevne temperature mogle porasti i do 36 Celzijevih stupnjeva.