Pogledajte koliko su iznosile temperature preko noći, Senj bio najtopliji

Pogledajte koliko su iznosile temperature preko noći, Senj bio najtopliji

HRVATSKA se nalazi pod udarom toplinskog vala čiji vrhunac se očekuje danas i sutra. Najviše temperature će tijekom dana rasti do 38 stupnjeva, a temperature zraka su bile visoke i tijekom protekle noći.

U Senju je tek jutros u pet sati temperatura pala ispod 28 stupnjeva, da bi uskoro ponovno počela rasti. U Rijeci je do jutra pala na oko 26 stupnjeva, a slično je bilo u Hvaru, Dubrovniku, Crikvenici i na Rabu.

U Splitu, Zadru, Šibeniku i Pločama je najniža temperatura bila oko 25 stupnjeva.

U Kininu je jučer automatska postaja DHMZ-a mjerila 37 stupnjeva, a kratkotrajno olakšanje je stiglo noćas kad je temperatura pala na 21 stupanj.

U Osijeku se temperatura nakon ponoći kretala između 24 i 21 stupanj, dok je u Zagrebu postupno padala do 23 stupnja.

Danas i sutra do 38 stupnjeva

Daans će prevladavati sunčano i vrlo vruće. Poslijepodne u unutrašnjosti, ponajprije na sjeverozapadu, uz jači razvoj oblaka samo rijetko je moguć poneki pljusak. Vjetar većinom slab, na istoku do umjeren jugoistočni, a na Jadranu južni i jugozapadni.

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 33 i 38°C, a iste temperature očekuju se i sutra.

Sutra su u unutrašnjosti, u drugom dijelu dana, uz umjeren i jak razvoj oblaka mogući pljuskovi s grmljavinom, ponajprije u Istri te na sjeverozapadu zemlje gdje mogu biti izraženi., piše Index.hr