Od utorka poskupljuje gorivo?

Od utorka poskupljuje gorivo?

Split čeka najluđi vikend u godini – nadaleko poznati festival ‘Ultra Europe‘ privukao je više od sto tisuća partijanera koji će se u kasnim noćnim satima zabavljati na Parku mladeži, piše Slobodna Dalmacija.

Prave posljedice tulumarenja vidjet ćemo tek u danima iza svake festivalske večeri kada se gosti budu trijeznili po gradskim ulicama. Međutim, ove godine su dobro poznati prizori ‘razvaljenih‘ turista počeli već u svibnju, a kako se ljeto zahuktava, sve ih je više i sve su komotniji.

U Facebook grupi ‘Get Getanima‘ je osvanula zanimljiva fotografija koja prikazuje umornu radnicu ‘Parkova i nasada‘ kako se prži na suncu gledajući dva mladića u dubokom snu nasred Istočne obale kod trajektne luke.

Sve to je popratio i sarkastični naslov ‘renesansa‘ koji se referira na najavu splitskog gradonačelnika Ivice Puljka kako će njegovom vladavinom doći do potpune preobrazbe grada pod Marjanom. Međutim, ovi prizori su i dalje nešto što svakodnevno viđamo tijekom turističke sezone, a ova fotografija baš i ne ide u prilog tezi o renesansi, piše Slobodna Dalmacija.