Zvao policiju zbog pucnjave i prijetnji. Oni izašli na teren, ustanovili da laže

Zvao policiju zbog pucnjave i prijetnji. Oni izašli na teren, ustanovili da laže

POLICIJSKI službenici Policijske postaje Krk dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Lažna uzbuna.

Sumnjiči se da je 4. svibnja ove godine u 23:17 sati s mobitela nazvao policiju i rekao im da se nalazi u mjestu u blizini grada Krka te da svjedoči pucnjavi, kao i da mu je susjed uputio ozbiljne prijetnje, izvijestili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Policajci izašli na teren, ništa nisu zatekli

Policajci su žurno došli u mjesto koje je naveo, međutim, nisu naišli ni na kakvu svađu ili pucanje iz oružja, odnosno nisu utvrdili nikakvo kazneno djelo ili prekršaj.

Muškarac je do ovog tjedna bio nedostupan policiji pa je jučer priveden na kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da je dojava 42-godišnjaka u potpunosti bila neistinita. Time je lažno alarmirao policiju, a i iskoristio bez dozvole osobne podatke svog susjeda povezujući ga za izmišljeni događaj prijetnje i narušavanja javnog reda i mira.

Nakon završetka kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 42-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu. Osim toga, prekršajno sankcioniran prema odredbama Zakona o prebivalištu., piše Index.hr