Znate li koliki je dnevni iznos novca koji možete podići na bankomatima? Donosimo brojke

Znate li koliki je dnevni iznos novca koji možete podići na bankomatima? Donosimo brojke

Pri podizanju gotovine na bankomatima korisno je znati koliko iznose dnevni limiti za pojedine banke te smo stoga provjerili koliko maksimalno novca možete dnevno podići na bankomatima vodećih banaka u Hrvatskoj.

Treba uzeti u obzir da se limiti razlikuju ovisno od banke i vrsti računa.

HPB

“Prilikom korištenja kartica postoje dnevni i četverodnevni limiti koji se razlikuju ovisno o vrsti kartice te je li riječ o plaćanju ili podizanju gotovine.

Korisnici kartica mogu samostalno podići limit putem mobilnog bankarstva do iznosa koji je vidljiv u aplikaciji ili pozivom u Kontakt centar”, rekli su nam iz Hrvatske poštanske banke (HPB).

Dnevni limit debitne kartice tekućeg računa, kad je riječ o podizanju gotovog novca, iznosi 670 eura. Dnevni limit debitne kartice žiro računa pri podizanju gotovog novca je nešto niži i iznosi 540 eura.

Dnevni limit Visa kartice na rate je 400 eura, Visa prepaid kartice je 670 eura, a Visa ‘jedna za sve kartica’ je također 400 eura, u slučaju da podižete gotovinu s bankomata. Dnevni limiti za Mastercard Pošta & HPB kartice iznose 270 eura, dok za Zlatnu karticu 1.330 eura.

Više detalja možete pogledati OVDJE.

ZABA

Iz Zagrebačke banke (ZABA) navode da maksimalni iznos koji je moguće podići ovisi o raspoloživom iznosu na računu.

“Dnevni limiti po karticama u iznosu i broju transakcija uvedeni su iz sigurnosnih razloga. U slučaju podizanja iznosa većih od 5.000 eura, potrebna je prethodna najava u poslovnici”, priopćili su nam iz ove banke.

Kada sa svog tekućeg računa u eurima podižete gotovinu na bankomatu ili drugom isplatnom mjestu, limit je 700 eura u maksimalno 5 transakcija. Isto vrijedi i za multivalutni račun i žiro račun u eurima.

Više informacija o dnevnim limitima moguće je pronaći na web stranici Zagrebačke banke.

PBZ

Kada je u pitanju Privredna banka Zagreb (PBZ), limit isplate na PBZ bankomatima je 700 eura dnevno, potvrdili su nam iz ove banke.

U slučaju da korisnik ima potrebu za većom svotom, može ju podići u poslovnici banke, uz jednu napomenu: isplate u poslovnicama za iznose iznad 5000 eura moraju se najaviti.

ERSTE

“Svaka debitna kartica zaštićena je maksimalnim iznosom koji je dnevno moguće podići na bankomatu ili podmiriti na prodajnom mjestu, kao i maksimalnim brojem transakcija. Za korisnike Visa Classic Debit kartica, maksimalni dnevni iznos isplaćenog gotovog novca na bankomatima je 700 eura, dok za korisnike Visa Gold Debit kartica on iznosi 2.000 eura”, rekli su iz Erste banke za N1.

Iz banke također navode da su dnevni limiti promjenjivi te da se mogu mijenjati na zahtjev klijenta, a uz suglasnost banke, privremeno ili trajno.

“Za podizanje gotovog novca u poslovnici maksimalan iznos isplate bez prethodne najave iznosi 5.000 eura, no u skladu s raspoloživim iznosima, banka može isplatiti i veću svotu novaca. Za sve ostale valute, bez obzira na iznos, potrebna je prethodna najava”, dodali su iz banke.

OTP

“Dnevni limit za podizanje gotovine na bankomatu debitnim karticama OTP banke iznosi 1.100 eura. Ako trebaju veću svotu, klijenti je mogu podignuti u poslovnici”, rekli su nam iz OTP banke., piše N1.