Toalet papir nikad ne stavljajte na WC školjku – nehigijenski je!

Toalet papir nikad ne stavljajte na WC školjku – nehigijenski je!

U javnim WC-ima, poklopac WC školjke obično je otvoren ili ga čak ni nema, što znači da svaki put kada se pusti voda, patogeni se mogu ponovno proširiti i zadržati u vlaknima toalet papira

Javni zahodi mnogima su izvor gađenja pa ako baš moraju, na takav zahod idu tako da postave WC papir okolo po dasci kako bi se zaštitili od bakterija.

Međutim, stručnjaci upozoravaju da bi to zapravo moglo imati suprotan efekt.

Zašto ne treba stavljati toalet papir na dasku WC školjke?

Razlog za to je što je površina toalet papira posebno privlačna bakterijama. Ako poklopac WC školjke ostane otvoren tijekom ispiranja, fekalne klice se mogu raširiti po zraku i nataložiti se na toalet papiru. Studije su pokazale da se sa svakim ispiranjem tisuće sitnih kapljica – aerosoli, dižu iz WC školjke i šire se do 100 centimetara iznad nje.

U javnim toaletima, poklopac WC školjke obično je otvoren ili ga čak ni nema, što znači da svaki put kada se pusti voda, patogeni se mogu ponovno proširiti i zadržati u vlaknima toalet papira. Osim toga, postoji velika vjerojatnost da je papir već kontaminiran prije nego što ga stavite na dasku WC školjke.

Alternativa za zaštitu

Umjesto postavljanja WC papira po dasci, alternativa je korištenje jednokratne ili dezinfekcijske maramice kojima ćete očistiti WC dasku., piše 24sata.