Ako niste sigurni što biste jeli prije treninga, isprobajte neku od ovih pet opcija

Ako niste sigurni što biste jeli prije treninga, isprobajte neku od ovih pet opcija

KONZUMIRANJE hrane prije treninga odličan je način kako možete osigurati da imate dovoljno energije za pravilno odrađivanje treninga. Jedenje određenih namirnica i vrsta obroka može vam pomoći da vježbate duže ili da imate snage za vježbe jačeg intenziteta. Ako niste sigurni koje biste namirnice odabrali za konzumiranje prije treninga, u nastavku izdvajamo nekoliko opcija.

Koje vrste obroka možete jesti prije treninga?

Postoji nekoliko mogućih opcija koje možete jesti ako želite osigurati da imate još više energije prije treninga, a neke od najpopularnijih su banane, zobena kaša, voćni smoothieji, orašasti plodovi i sjemenke te grčki jogurt. 

Banane su odličan izbor jer su bogate ugljikohidratima i kalijem, te se lako probavljaju i mogu vam dati potrebnu energiju. Također, ovo mnogima omiljeno voće sadrži i prirodne šećere koji su važni za održivu energiju tijekom vježbanja, prenosi Health Shots.

Na popisu se nalazi i zobena kaša koja može pomoći s ravnomjernim oslobađanjem energije tijekom treninga. Zobena kaša sadrži i vlakna koja pomažu u održavanju stabilne razine šećera u krvi te pomažu s duljim osjećajem sitosti. 

Također, možete si napraviti i ukusan voćni smoothie. Pomiješajte voće poput bobičastog voća, manga ili ananasa s grčkim jogurtom ili proteinom sirutke u prahu, prenosi Health Shots. Konzumiranje smoothieja tijelu će osigurati ugljikohidrate, bjelančevine i tekućinu koji će podržati oporavak mišića i dati energiju. 

Jedna od zdravijih opcija koje možete konzumirati, a koje, kao ni banane, ne zahtijevaju pripremu, su orašasti plodovi i sjemenke. Mješavina orašastih plodova, sjemenki i suhog voća pruža kombinaciju zdravih masti, proteina i ugljikohidrata. Kada odabirete koje ćete namirnice jesti, odaberite one bez dodanih šećera ili pretjerane soli. 

Posljednja opcija koju možete isprobati je grčki jogurt. S visokim udjelom bjelančevina i niskim udjelom masti, grčki jogurt pruža dobru ravnotežu hranjivih tvari, što podiže razinu energije. Možete ga jesti samog ili u kombinaciji s bilo kojom drugom navedenom namirnicom., piše Index.hr