Na koju temperaturu biste trebali postaviti bojler kako biste uštedjeli električnu energiju

Na koju temperaturu biste trebali postaviti bojler kako biste uštedjeli električnu energiju

Bojler je jedan od uređaja koji troši najviše električne energije. Iz tog razloga je važno znati na koju temperaturu biste ga trebali postaviti kako biste uštedjeli.

Bojler za samo jedan sat rada potroši dva kWh. Za razliku od većine drugih uređaja, bojler neće trošiti manje struje ukoliko ga uglavnom držite isključenim zato što se svakim uključivanjem voda mora zagrijavati, piše Klix.ba.

Na većini bojlera je temperatura unaprijed postavljena, ali termostat trebate naštimati na ekonomično grijanje, tj. na temperaturu između 50 i 60 stupnjeva Celzijevih kako biste uštedjeli električnu energiju.

Ukoliko je termostat postavljen na 75+ stupnjeva Celzijevih, možete oštetiti bojler i ubrzati pojavu kamenca zbog bespotrebno pretjerano zagrijane vode.

Također imajte na umu da biste trebali redovito zvati vodoinstalatera zbog održavanja bojlera. Bojler i grijač se trebaju čistiti jednom godišnje. Ukoliko čujete zujanje i šuštanje kada ga uključite, to je znak da su se pojavile naslage kamenca., prenosi N1.